tisdag 10 november 2009

Pottframsteg mm

Om jag ska fortsätta mitt gnällande så kan jag berätta att Olivia imorse vaknade 04:30. Man kan säga att hon vaknar en kvart tidigare per dag just nu. Snart kan vi sluta gå och lägga oss alls på kvällen. Om jag inte vore så trött skulle jag räkna ut när. Imorse lyckades vi dock få henne att somna om en stund med hjälp av välling men jag har fortfarande svårt att somna om eftersom jag ligger och lyssnar på henne och hajar till så fort hon ändrar andningsrytm. Dessutom är det ingen som helst njutning att gå och lägga sig på kvällen när man vet att man kommer att bli väckt flera gånger under natten och så gå upp innan natten ens blivit till morgon. Nog om det nu, det MÅSTE ju gå över snart.

Ett litet glädjeämne just nu är Nadia och pottan. Sedan några dagar tillbaka tar vi av blöjan så fort vi är hemma och när hon behöver kissa sätter hon sig på pottan. Idag gick hon till och med och hämtade den själv i badrummet och satte sig på den (bakofram visserligen) och kissade. Jag blir så omåttligt stolt och applåderar henne högljutt och det har nog bidragit till att hon tycker att det är så kul. När hon kissat klart torkar vi med papper och tömmer i toan och hon får spola, och när jag sköljt ur pottan tar hon papper och torkar den omsorgsfullt.

Plötsligt blev hon stor så snabbt! Vi hade inte alls tänkt börja potträna redan nu mitt i allt annat men vågar inte annat än att hänga på nu när hon verkar vara så intresserad. Vet inte alls om hon kommer att bli torr såhär tidigt men nog vore det trevligt att slippa byta på ett av barnen. Vi får se, jag känner verkligen ingen stress!

Annars känns hon också stor mest för att hon pratar så mycket nu. Det finns liksom inga substantiv i hennes närhet som hon inte känner till och alla småord som hon plockar upp och konstruerar meningar av imponerar! Idag önskade hon middag; "söttbyllaj å patta" men det fick hon inte. Istället blev det resterna av vår wok från igår, som hon inte gillade (vilket var förståeligt för den var ganska stark), så jag snabbstekte en kycklingfilé. Var ensam med tjejerna mitt i middagstid (Johan var hos optikern) så det blev en lite improviserad bråkdel av kostcirkeln. Men så får det väl vara ibland.

Nu tror jag det blir tidig läggning för oss idag, har känt mig trött hela dagen trots en mycket trevlig dag med Hanna, Lina och Jenny med kids och mage. Vi körde scones och kaffe och småsnack. Mycket mysigt, men nu knoppningsdags!

.

.

Inga kommentarer: