torsdag 12 november 2009

Daytime tv

Såhär i slutspruten av min mammaledighet och mitt i mörkaste november, är det lite skönt och syndigt att sätta på tvn mitt på dagen. Om jag lyckas tajma med Olivias eftermiddagslur (vilket inte händer alltför ofta) sträcker jag gärna ut mig på soffan och slötittar på något ur det klena hemmafruutbudet. För inte finns det mycket kul att välja mellan, trots alla kanaler.

Hem till gården och såna där engelska trashserier flippar jag raskt förbi.

Våra värsta år tyckte jag var jättekul när jag var tonåring, nu är det helt outhärdligt.

Ellen de Generes show - mer menlös talkshow får man leta efter. Handlar om absolut ingenting mer än att visa upp att Ellen är charmig och gillar att dansa och är toksponsrad av amerikanska företag som skänker bort saker till den hysteriskt skrikande publiken. Kul för dem kanske, inte för mig.

Oprah kan man då flippa över till men hon har blivit ett sånt fenomen så det känns som att det programmet inte heller behöver ha något direkt innehåll, bara lite meningslöst småtjatter. Om hon inte har någon berömd gäst, men det har jag aldrig lyckats se.

Men då är det tur att sista timmen före dagishämtning fylls av Förlossningskliniken på 4an. En timmes gottande i överviktiga 14-åringar som förlöses med kejsarsnitt, fyrlingsfödslar, föräldrar som får sitt femte barn med de andra fyra närvarandes, eftersom de inte kunde få barnvakt... En 16-årig latinotjej som föder utan smärlindring för att mamman (som är med på förlossningen) hoppas att det ska avskräcka henne från att bli gravid igen... America's finest, folks! Rätt underhållande tv för mammalediga slackers iallafall.

Eftersom jag är en effektiv mamma passar jag på att slösurfa lite under tiden så jag tittar inte direkt fokuserat. Och leker med mitt lilla gryn på golvet. Och snart är det ju hursomhelst slutslackat så vi passar på dessa sista månader...

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ellen var pa Oprah haromdagen. Det var kvalitets-TV det!

Maja

Just me sa...

Men Fyyy !! Hur kan mamman få bestämma över om dottern ska ha smärtlindring eller inte ???

Skrämmande att det finns såna människor :-(