fredag 13 november 2009

Fredag och blickar mot helg

Liten skrutt äter macka. Det är tur att hon är en sån ängel dagtid!

Fredag och jag ser allt lite blått på himlen om jag anstränger mig. Tjugo i tolv och jag har inte klätt på mig ännu. En som vanligt småhackig natt, men vi gick och lade oss strax före tio och jag hade tränat ett superjobbigt pass så efter en varm dusch somnade jag som en stock. Tv:n sattes inte ens på igår kväll, väldigt skönt.

Kvart över fem vaknade Olivia som vanligt. Jag kan inte för mitt liv förstå hur bebisar kan ha sådan tidsuppfattning, själv vet jag inte om den är tolv eller tre när jag vaknar mitt i natten. Hon verkar iallafall ha koll på tiden och har vaknat exakt samma tid de senaste dagarna. Då har hon bajsat och det är inte annat att göra än att gå upp och byta. Sen försöker vi med lite välling, som hon villigt dricker men inte alls somnar om efter. Olivia är kanske en liten lutheran "Ligga här och slöa bort hela dagen!" tänker hon när hon anser att morgonen är kommen. "Upp med er, latmaskar! Dagen gryr och vi har åkrar att plöja och kor att mjölka. UPP!" Så jag suckade, gav upp och gick upp.

Men när Johan och Nadia gått till dagis, då kröp vi ned i sängen igen, och sov, med bara något litet avbrott, i två timmar. Jag ammar fortfarande där på morgonen och det tänker jag inte sluta med så länge hon envisas med att vakna fem. Vid bröstet slocknar hon rekordsnabbt där senare på morgonen och den lilla luren där är mina dagars räddning.

Jag kände mig som en ny person när jag vaknade och satte på kaffe och tog en macka, trots att klockan närmade sig elva. För mig var det morgon nu, riktig morgon.

Jag är så glad att jag bestämde mig för att stanna hemma och inte följa med Hanna och hälsa på kompisar i förorten. Jag känner som att jag mognat där, inte lika rädd att missa någonting utan kan säga nej för att bara göra ingenting.

Och ingenting är vad jag har planerat idag, fram till dagishämtning och sen en liten playdate med Elin och Thea. Johan är på kickoff och kommer hem lite senare än vanligt så det blir skönt att ha några att spendera de långa eftermiddagstimmarna med. Imorgon ska Oskar och Filippa komma och barnvakta på dagen, för Johan och jag ska på filmpremiär. Jag har laddat med Nadia genom att kolla på bilder på Facebook på "Ockar" och "Nippa". På kvällen sen ska Johan iväg på lagfest så jag är ensam med kidsen men på söndag tar jag Nadia och går på "Årets Mama" på Berns tillsammans med Frida och Walter och förmodligen tusen andra barn och mammor. Det brukar vara sjukt trångt på de där tillställningarna. Men sist köpte jag jättefina Name It-kläder för 20 kr plagget och njöt till fullo av goodie bagen så vi testar även i år... Det var allt för helgplanerna det, trevlig helg allesamman!

.

Inga kommentarer: