måndag 9 november 2009

Måndagsmorgon

Denna måndagsmorgon började 04:45, nästan nytt bottenrekord. Dessutom efter en ganska stökig natt. Men vi låg kvar och bökade i ytterligare en timme så blev inte morgonen fullt så lång. Sen tog jag min lilla illbatting och gick ut i vardagsrummet. Där flyttade jag undan vårt stora tunga soffbord så att Olivia kunde leka på mattan framför soffan medan jag lade mig på soffan med ett täcke över mig. Satte på tvn där Nyhetsmorgon hade börjat sedan ett par minuter. Höjden av öken är att vara uppe innan morgonnyheterna ens börjat.

Jag är iallafall glad över att jag gick och tränade igår trots att jag var trött och inte det minsta sugen. En till två gånger per vecka klarar jag iallafall och det är skönt för både kropp och knopp. Sen åt vi middag och hade lite söndagsmysigt också. Johan fick två små fars dagspresenter av sina snälla döttrar på morgonen- en ny mössa (eftersom han festade bort den han lånat av mig i guldglädjen förra veckan...) och ett par sköna vantar. Fick ett sms från min egen pappa också, som jag tänkt ringa men inte hade köpt present till, tycker ju egentligen att detta är en rätt fånig "högtid": "Var fan är min slips?" Han är för rolig!

Klockan är nu snart sju och Nadia har ännu inte vaknat till min stora glädje. Hon behöver sin sömn och så är det förstås lättare med bara ett barn. Så det är en rätt okej morgon ändå, även om jag är lite hungrig men inte vågar göra mig en macka för att jag VET att Nadia vaknar då.

Idag ska Johan hålla en presentation på måndagsmötet på jobbet, så det är jag som lämnar. De ska ha fotografering på dagis idag så jag ska lämna dels inomhus, dels på ett annat ställe och så desutom lite tidigare. Och så måste vi ju tänka på vad Nadia ska ha på sig, fast det blir nog inget särskilt. Jag har bara lämnat ett par gånger innan, men hon blir alltid lite kinkigare när det är jag som lämnar. "Maaaammaaa..." säger hon och ser väldigt tveksam ut när hon går till någon i personalen. Men det har gått utan tårar hittills. Själv ska jag bara gå hem med Olivia och hoppas på att jag får sova lite. Och så ska jag gå och lägga mig supertidigt ikväll.

Tips till kvällen förresten! Johan (och även en liten Nadia på ett hörn) är med i Kysst av spriten på SVT kl 21:00.

.

.

1 kommentar:

Elin sa...

Om det är till någon tröst så var iaf jag vaken innan er! Hoppas du får sova lite nu på förmiddagen. Kram