torsdag 11 september 2008

Goda grannar och långa kvällar

Thea och Nadia på öppna förskolan


De längsta timmarna på dagen är de efter Nadias middag fram till läggdags, dvs mellan ca fem och sju på kvällen. Då går jag först mest och väntar på att Johan ska komma hem, och kvällar som idag när han repar, går jag bara och väntar på att lilla fröken ska gå och lägga sig. Hon är lite kinkig på kvällarna och även om hon är på bra humör så länge hon blir underhållen och lekt med, vill hon inte sitta ensam och leka utan mina händer är bundna hela kvällen av en liten halvkinkig bebis. Idag fick vi tiden att gå genom att bada balja - något som hon sedan hon lärde sig sitta plötsligt tycker är jättekul - slå på brickan till matstolen, och bajsa...

Annars har dagen varit aktiv och trevlig. Vi började tidigt imorse med fika och öppna förskolan med Elin och Thea. Det är så turligt att ovanför oss bor en med mig jämnårig tjej, Elin med en dotter, Thea, som är ganska precis jämnårig med Nadia. Eller rättare sagt fem dagar äldre. Att ha ett grannbarn att leka med och en granntjej att hänga med är helt perfekt för oss båda. Nu när kidsen börjar bli lite större och vädret lite skruttigare är det perfekt med lite leksällskap för både mor och dotter när eftermiddagen börjar bli lite lång. Enda smolket är att de förmodligen inte kommer att bo kvar så länge till eftersom de bor i en tvåa, så det där med att turas om att hämta och lämna på dagis som hade varit så perfekt, samt springa upp till sin lekkompis på egen hand, är nog tyvärr att glömma. Men vi får njuta så länge det varar.

Idag gick vi iallafall till öppna förskolan där det var sångstund för småttingar. Det är alltid lite trevligt att träffa andra föräldrar (mammor oftast med såna här små) och barn och få se sin bebis interagera med andra. Vår lilla Nadia är inte den försagda typen börjar jag inse, utan verkar vara en sådan som tar för sig. Hursomhelst sjöng vi (jag) små sånger och jag har haft en båtlåt i huvudet precis hela dagen. Sen gick Nadia och jag och handlade för farmor skulle komma på lunch. Lagade smarriga bullar av kycklingfärs, quinoa, fetaost, oliver, vitlök och nån indisk kryddblandning, efter ett recept jag kommit på helt själv. Och vi pratade och fikade och lekte med Nadia och passade på att beställa bröllopsbilder som farmor ville ha. Hon är go min farmor. 86 och ett halvt år och världens piggaste och mest äventyrliga lilla dam, alltid med en hoper historier i bakfickan och spännande rese- och kulturplaner att berätta om.

Sen gick vi ut en sväng med Elin och Thea och gick sen upp till dem och lekte och fikade lite innan det var dags att gå ned och äta middag. Och slå ihjäl de där två timmarna efteråt. Och nu är min dagscirkel sluten och nu börjar Vänner!

Inga kommentarer: