fredag 12 september 2008

Friday, lovely Friday

Ikväll är det fredagskväll och jag skulle egentligen dricka fredagsöl med mina gamla New York-roomiesar. Men Tove åkte till Grekland, Fia skulle visst på teater och Karin behövde plugga. Så istället för att haka på Åsa och Malin bestämde jag mig att stanna hemma med en snorig och hängig liten Nadia. Hon har delat dreggel med lite förkylda barn på sistone så jag antar att det drabbat henne nu.. Hoppas det går över snart, hon sov inget vidare inatt, hostig och täppt. Hursomhelst så hade Nadia och jag en skön förmiddag i höstsolen tillsammans med Lina och hennes fina mage som inte har så långt kvar. Lökpappa Jens kom också och gjorde oss sällskap på uteserveringen vid Nytorget där vi satt och njöt av en latte i solen. Sen gungade vi lite i Vasaparken med mamma som kom och umgicks lite. Vilken skön dag! (även om vi fick gå hem och dricka välling med en hängig lilltjej ganska snabbt)

Så på kvällen blev det mys med snor-Nadia och, så fort hon lagt sig, med fin-pappa Johan. Vi lagade en riktigt maffig fredagsmiddag bestående av lammstek, indränkt i balkongodlad rosmarin och vitlök, ungsbakade rotsaker (potatis, morot, palsternacka, rödbeta och som kronan på verket fänkål, adderar god arom och är ju så gott!) och så en sås på cognac och rödvin. Ojojoj. Vi passade på att öppna en av våra cirka 25 dunkar rödvin som står i klädkammaren kvarblivna från bröllopet och som vi inte riktigt vad vi ska göra av (sälja?) eftersom vi nästan aldrig dricker vin hemma. Desto lyxigare att nu krana upp ett par glas och nu sitter jag här och känner mig lite lullig i soffan (ursäkta eventuella stavfel) eftersom vinintaget nuförtiden är ganska minimalt. I synnerhet jämfört med tidigare singelliv. Oh my god. Är jag samma människa??

Hursomhelst slände jag ihop ett filbröd också för att ha nybakat till frukosten. Om jag vore en riktig och helt nykter bloggare skulle jag lägga upp receptet här, men jag orkar inte... Lät gott iallafall och enkelt som sjutton. Nej nu ska jag tillbaka för att fortsätta njuta av en fantastiskt mysig kväll tillsammans med min MAN - känns fortfarande konstigt att säga det, men lite fint på nåt sätt. So long, cowboys. Fniss.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är jätteduktig på att dricka alldeles för mycket så bjud hem mig en kväll och ert dunkproblem är löst!