torsdag 18 september 2008

Effektivitet

Ibland får man till det och hamnar i någon sjuk effektivitetsloop. Det hände mig idag. Efter att gett upp planerna på att få sova och lekt lite på lekmattan, klädde jag på Nadia och gick ut för att handla. Johans kusin Pyret skulle komma på lunch och jag har varit sugen på att laga moussaka i flera veckor, så jag tänkte passa på nu. Vi gick till Daglivs där jag insåg av Nadias alltmer kippande ögon att det gällde att vara snabb. Så jag plockade på mig varor i rekordfart, packade vagnen full och skyndade hemåt. Nadia fick sitta helt upprätt utan napp men började så smått dråsa bort ändå. Eftersom det inte ingick i min plan att hon skulle sova i vagnen, utan att hon skulle sova när vi kom hem så att jag kunde laga mat under tiden, pladdrade jag oavbrutet för att hålla henne vid liv. Hon tittade på mig med trötta ögon och jag försökte med "ja visst är det jobbigt när någon för oväsen när man bara vill sova" men kunde inte riktigt känna hämndens sötma, utan kände mig bara elak.

Jag lyckades med mitt uppdrag iallafall och när vi kom hem somnade hon på en halv sekund och sov i en timme. Så jag moussakade mig för glatta livet och passade även på att laga två olika sorters barnmat i ett alltmer osigt kök, eftersom ljudet av köksfläkten gör mig stressad... Nadia vaknade lite lägligt någonstans mot slutet av moussakan, så jag klämde in mellis till henne också.

Le lunch

Sysslingar!

Så kom Pyret och lilla Myra och Johan i flygande fläng från jobbet. Moussakan var god, så god att den fick bli middag också, och sällskapet trevligt. Riktigt skön lunch, och kul att lära känna min nya "extended family" lite bättre. På eftermiddagen gick vi ut med Thea och Elin en stund och lekte sen med tjejerna på vårt köksgolv en stund. De är roliga de där två. Sju månader gamla och de tävlar redan om leksaker som de rycker ur händerna på varandra...

Lektjejer

Chillar lite bara

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka otroligt vackra barn!!!