lördag 17 december 2011

Vinterslask och Sats-fundering

Vilket genomvidrigt väder det var idag! Och ändå tillbringade vi en hel del tid ute... Det ösregnade när vi gick ut vid halv elva, och vräkte ned snöblandat slask när vi gick hem vid halv tre. Vi började med Sats för mig och Mini-Sats för barnen. Johan gick till jobbet för att hämta en sak han glömt och handlade sen ett par julklappar. Jag tyckte det var mycket skönt att vara inomhus och skönt var det även att köra ett svettigt Shape-pass.

Mini-Sats är ju helt fantastiskt, som att åka på lekland med barnen, men med den stora fördelen att man slipper vara där själv! Dock är jag inte helt säker på säkerheten där.. Det går tio barn på varje vuxen och de har verkligen inte koll på alla. När jag kom för att hämta lekte Nadia och Olivia i bollhavet och Nadia skulle visa mig hur kul det var och dök ned med hela kroppen och huvudet under bollarna. Samtidigt lekte några vilda stora barn och ett av dem satt med knät på ett mindre barns huvud. Jag bara kunde se olyckan framför mig när ett barn kommer nedåkande i rutschkanan och landar på ett barn som ligger under bollarna. Ingen vuxen var i det stora lekrummet med massor av rutschbanor, bollhav och galonklädda stora kuddar. Jag frågade tjejen som vi lämnat barnen till och hon sa att de går lite fram och tillbaka, men jag har aldrig sett till någon vuxen därinne när jag har hämtat barnen. Och jag tror inte personalen skulle märka om ett barn saknades heller, de vet inte ens vad barnen heter, och vissa verkar inte superengagerade direkt. Med det sagt så kommer jag ändå att fortsätta lämna mina barn där, jag litar på att de har koll på varandra och på att de ganska är vettiga. Men ändå.





Efter detta mötte vi upp Johan i det nu ännu mer ihållande ösregnet och jag frös om händerna eftersom jag tappat ena vanten i en vattenpöl. Vi gick och handlade varmkorv till barnen och sen för att köpa en julklapp och sen en korv till. Efter det behövde vi hämta ut en beställd leksak på Norrbacka Tobak av alla ställen och på väg dit somnade barnen och Johan och jag åt Bim Bim Bap på ett japansk-koreanskt ställe på Vikingagatan medan barnen sov i vagnen. Sen hem via ICA i det nu snöande slasket och det var enormt skönt att komma hem, där vi alla duschade och Johan satte på sig smoking och gick på herrmiddag i finförorten.

Barnen och jag har just ätit pasta med pesto, bacon och fetaost och nu äter de popcorn och tittar på film i soffan och jag njuter av att det inte är jag som är ute ikväll.


.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: