söndag 18 december 2011

Dunkel söndag

Höstmörk vintermorgon. Det blir aldrig riktigt ljust såhär års och med bristen på snö känns det mest som olika nyanser av grått. Fast med de två passerade vintrarna med snö från november till mars och aldrig varmare än tio minus klagar jag inte. Jag hade inte klarat en sådan vinter till...

Johan var ute igår och sover fortfarande. Han kom hem vid tresnåret och i vårt sovrum luktar det sprit, så jag och barnen håller oss därifrån och låter honom sova lite till. Klockan är tio och vi har redan varit uppe i tre timmar och redan hunnit tvätta sex maskiner nere i tvättstugan. Ibland känns våra tvättar av industriell storlek... Fyra blå Ikeakassar fyller vi utan vidare till brädden och då återstår oftast några småsaker som ylletröjor och överdragsbyxor. Totalen idag blir åtta maskiner.

Barnen leker och leker. Jag reflekterade just över att förutom pennor och andra ritmedel leker de nästan inte alls med leksaker just nu, bara olika rollekar. De plockar snabbt upp alla olika saker som hänt och leker alla de personer i sin närhet. Ofta är en mamma och en bebis, och de hämta på dagis, sätter regnskydd på vagnen och bebisskriker och pratar bebisspråk (mindre charmigt...). Det är ju verkligen fantastiskt att de alltid har varandra, och även om de bråkar en del och skvallrar på varandra och både slåss och kramas, så har de verkligen lyxen att alltid ha en kompis att leka med. Det är precis sådär som alla sade, att det skulle bli tuffa första år och sen skulle de ha sådan glädje av varandra.

.

Inga kommentarer: