söndag 25 december 2011

Julafton

Julaftons morgon började tiiiiidigt hos oss. Barnen betraktade granen som nu fått en massa paket, med stor förundran.

De klämde och kände och Nadia läste på paketen och identifierade sina egna så mycket hon fick.

Tills de upptänkte strumporna, där Tomten ätit upp mandarinerna vi lämnat, och bara lämnat lite skal och två paket (som inte riktigt gick ned i strumpan)

Vad kan det vara..?

Det var två nya kompisar - marsvinet Bella och Katten Jansson, båda låter och äter och snarkar och stänger ögonen (katten) och rapar, kissar och rör sig (marsvinet). Mycket populära presenter som det lektes med hela dagen.

Så svidades det om och ställdes upp för årlig fotografering.

Och en liten kram.

Så gick vi bort till Hötorget för att äta jullunch hos pappa. Skönt med en liten promenad och mysigt att hänga lite med kusin Frank på besök från Oslo. Han hade blivit en riktig liten godbit, vilket vackert barn min lille brorsson!

Posa lite i tomteluvor

Fniss

Vi kollade på Kalle Anka innan vi åkte hem och barnen sov en sen middag i vagnen.

Så kom Ing-Mari och Henning och så småningom Tomten också!

En riktigt rolig och spexig tomte som barnen inte verkade känna igen.

Och äntligen var det dags att öppna alla efterlängtade julklappar. Den första (och bästa enligt Nadia) var den turkosa tyllkjolen från Tel Aviv.

I väntan på nästa. Olivia i sin julklappströja, också från Tel Aviv.

Öppnar mera...

...och mera...

Nadia i ny kjol och nya stövlar.

Olivia i ny kofta, kjol och sandaler.

Nästa outfit.. I detta fall är det tur att man har barn som gillar kläder, julklappsinköpen blir mycket lättare på så sätt. Nadia ser inte så glad ut på denna bild, men hon var superglad varje gång hon öppnade ett paket och sade "Tack TACK" och kramade och pussade oss och lade varje paket i sin prydliga hög.

Även pappan blev glad över sin julklappsbok. Av mig fick han en vinterjacka från Fjällräven som också gjorde succé.

Till sist sparade vi de fantastiska pysselboxarna som farmor gjort och fyllt med mängder av fina saker - pennor, glitterlim, paljetter, pärlor, papper, sax, tejp m.m. m.m...

Så var presenterna avklarade och kvar var bara mängder med papper och kartonger. Och så glada barn och glada vuxna - jag fick fina silverörhängen av min man och en klänning från ETC. Och en hårtork som jag önskat mig och lite köksgrejer som jag också önskat "oss".

Ännu en fin julafton med min fina familj!


Inga kommentarer: