tisdag 13 december 2011

Måndag, Ikea och julklappar

Tisdag och jag överlevde måndagen! Johan och jag bytte hämtning och lämning så jag jobbade denna veckas enda heldag igår, vilket var rätt skönt för att hinna klart... Det är ett helt annat tempo här efter 16. När jag jobbat klart skyndade jag mig hem och åt lammpytt med min familj - söndagens lammstek blev tyvärr lite överstekt så den fick bli måndagspytt. Efter det så lämnade jag Johan med läggningen för att åka och handla med Mia.

Jag hade ett litet Ikea-behov så vi lyckades hinna dit en sväng innan de stängde. Där blev det en hylla till köket, värmeljus såklart (tills jag kom hem och insåg att vi redan hade en helt oöppnad förpackning, men nu klarar vi hela vintern och kanske nästa också...), lakan till Nadia och till oss (ingen idé att köpa till Oliven, för spjälsängen blir nog inte så långvarig när vi klurat ut en bättre lösning i det lilla rummet..), hallmatta, tavelramar, och en taklampa till barnens rum eftersom den förra kollapsade för några veckor sen.

Sen gick vi till Willys bara för att testa någonting annorlunda och handlade lite. Jag konstaterar som alltid när jag verkligen storhandlar, att det inte är någon större idé för oss att göra det. Det är inte mycket dyrare på Daglivs eller ens ICA Supermarket och framförallt går det betydligt snabbare. Jag köper ändå aldrig Eldorado eller de där billiga varumärkena eftersom jag tycker och tror att de är sämre kvalitet på den maten (men jag kanske bara är lurad...), och så köper jag en massa mer saker som jag sen måste slänga. Så ibland är det kul, men oftast funkar citybutikerna lika bra. Köpte iallafall ett Bamsespel till Olivia för ringa 80 kronor, så nu är vi klara med barnens julklappar. Jag tror att det blir såhär:


Nadia
Knallturkos ballerinakjol från marknaden i Tel Aviv
Vinterstövlar också från Tel Aviv
Halsband som hennes mormor köpte i Tel Aviv och som hon (Nadia) sen glömde bort
Lakan (låter kanske trist men hon kommer att bli glad, hon älskar sina lakan)
Ett leksaksmarsvin som rör sig och låter
En bok

Olivia
Rosa gladiatorsandaler från Tel Aviv (hon var med och köpte och provade dem, men som tur är har små barn kort minne...)
Bamsespelet
En bok
En leksakskattunge som jamar

...och så måste vi nog köpa någonting mera inser jag när jag skriver detta, det ser mycket mer ut för Nadia ju. Kanske en kofta, det behöver hon. Och kanske någonting mer, känns som jag glömt någonting... Får bli en liten julklappstur nu på lunchen!

Inga kommentarer: