torsdag 25 augusti 2011

Idag

Vaknade ganska trött imorse trots att jag såg till att komma hem i tid igår. Jag hade bråttom till jobbet så jag lämnade Johan med ytterklädskrånglet och hoppade på tunnelbanan två stationer. Det kommer jag inte göra om den närmsta framtiden. Det tar kanske tio minuter kortare att ta tuben, men usch vilken trist start på dagen det är att trängas med okända och stressade människor i en kvav tunnelbanevagn. Det var helt smockfullt och jag kom knappt in i vagnen. Jag har inte åkt tunnelbana i rusningstrafik sen i våras och kommer nog att fortsätta gå till jobbet framöver. Fast helst skulle jag vilja köpa en cykel. Inte lyckades jag komma särskilt tidigt till jobbet heller, före nio verkar nästan vara en omöjlighet nuförtiden.

Iallafall. Kom till jobbet och jobbade järnet tillsammans med min kollega som kommit upp från Malmö. Vi satt i ett konferensrum framför varsin dator och var mycket effektiva hela dagen. Fast jag förstår ändå inte hur vi ska hinna klart till presentationen på måndag, jag har ju dessutom svårt att jobba på helgerna med mina små barn.. Vid tre var jag ganska slut i skallen, avslutade och lyckades komma iväg i tid för en gångs skull.

Eftersom vi inte prioriterade storhandling denna helg har vi fått improvisera hela veckan. Jag såg inte fram emot ett Ica-race med kidsen så jag lyckades handla före dagis för ovanlighetens skull. Jag gick in på den lilla ekologiska mataffären bredvid jobbet och köpte goda korvar och rolig pasta. Hade tänkt göra någon tomatbaserad sås med bönor men så kände jag för pastagratäng och stekte upp korvslantar med champinjoner, blandade ihop med kokt pasta och riven ost och den ska snart in i ugnen. Jag kan knappt minnas när jag sist åt pasta och ännu mindre när den inte var av fullkornstyp. Lyxigt att få fuska lite idag (och igår.. och massa andra dagar).

.

Inga kommentarer: