tisdag 9 augusti 2011

Back to work

Tillbaka på jobbet sen igår, och det är onekligen något av en chock. Mail, mail, mail... hundratals mail, nästan 500 nya (men med tanke på att jag brukar kunna få ett par hundra på en eller två dagar, så var det mindre än jag väntat mig, förmodligen på grund av semestertider).

Har lite svårt att hitta gnistan dessa första dagar, men det kanske kommer. Barnen var iallafall jätteglada över att vara tillbaka på dagis och det har varit lätt som en plätt att lämna hittills. Att de är fler barn än vuxna denna vecka, och de får full attention kanske bidrar... Det var smart att mjukstarta lite denna vecka, det verkar som att det är först nästa vecka allting drar igång på allvar, både på dagis och jobbet. Vi har sista veckan av sommartid på jobbet också, så jag ser till att gå i tid trots att jag ännu inte hunnit igenom riktigt alla mail.

Idag efter jobbet passade jag på att gå och lämna blod. Det är någonting jag tänkt göra i flera år, men graviditeter och annat har kommit emellan. Nu var jag iallafall och gjorde det där första testet före sommaren men har inte hunnit iväg till själva blodgivningen förrän nu. Fånigt egentligen eftersom det ligger så nära, bara vid Fridhemsplan. Det kändes bra att lämna blod, gjorde inte ont och gick snabbare än jag trott. Men lite jobbigt att man måste börja äta järntabletter, jag blev så knäpp i magen av dem under graviditeten...

Jag kom hem till en trött make och skrikiga barn och lite mer bråk blev det under kvällen. Men jag tycker ändå att båda barnen vuxit mycket under sommaren, faktiskt i synnerhet Nadia. Hon blir fortfarande tokarg och kör golvläge, men det går att resonera med henne på ett annat sätt och hon kan plötsligt avbryta sig och börja prata om någonting annat, som att hon bara tröttnar på att bråka. Och det är som att hon faktiskt fattar när man säger att hon inte får det hon skriker om när hon skriker om det, även om hon förstås glömmer bort det tills nästa gång igen.

.

Inga kommentarer: