lördag 4 december 2010

Sololördag

Lördagkväll klockan 19 och barnen är lagda. Johan är ute, gick på en spontan "rockteater", vilket känns lite bra, eftersom det är mest jag som gör saker på kvällarna nu när det inte är fotbollssäsong. Jag sitter i soffan med en bt choklad (visserligen mörk) och konstaterar att det varit en veckas unnande, med både godis, tårta och pasta. Och så nu en halv mintcholkadkaka... Men det är ju helg och jag är ensam.

Det har inte varit många knop på mig idag. Jag lät Johan sova länge och bakade GI-brödet med barnen (utan sirap denna gång, jag tyckte det blev bättre) och sen åt vi tre frukost i lugn och ro. Sedan sov jag en timme och vaknade lagom tills det var dags för tvättstugan. När vi var nästan klara gick Nadia och Johan ut och åkte pulka i Vasaparken. Fast fullt så lätt gick det ju inte för det tog nog en timme från att beslutet var fattat tills att de kom iväg, med en strulig Nadia som mest sprang runt och fjantade när Johan försökte klä på henne och sig själv. Olivia fick inte följa med för hon var rosslig och hostig och vi tyckte inte att hon behövde utevistelse i tio minus. Så jag lade henne när de gått och ägnade sen tiden åt att vika tvätten.

På eftermiddagen skulle vi egentligen gått ut och handlat men vi orkade inte med hela påklädningsprocessen igen så vi åt ur kylen och försöker klämma in det imorgon istället. Jag är nästan lika trött på att handla som jag är på att klä på ytterkläder på barn... Nu resten av chokladen och nån kass film på tv.
.

Inga kommentarer: