onsdag 29 december 2010

Nappdokumentation (mest för mig själv....)

Dag 1 - julafton fredag: Ingen napp på dagen eftersom vi är ute och det är kallt. Ger nappen till tomten på kvällen och somnar i vagnen på vägen hem, utan napp. Dricker välling i sängen när vi kommer hem. Nadia vaknar en gång på natten och gråter och skriker i kanske en halvtimme. Olivia sover utan ett knyst. Sen är det lugnt hela natten, och båda sover ända till klockan åtta.

Dag 2 - juldagen lördag: Lite gnäll om nappen från Nadia under dagen. Eftermiddagen är kinkig. Ingen av dem sover middag. Olivia ber om nappen när hon ska sova och båda är ledsna och kommer inte till ro. Johan och jag tar varsitt barn och tillslut somnar de. Nadia vaknar två gånger på kvällen och är ledsen och vi förbereder oss på en jobbig natt. Men båda sover utan ett pip fram till åtta på morgonen.

Dag 3 - annandagen söndag. Olivia sover i vagnen på dagen, inte Nadia. De håller ganska bra på kvällen när vi firar jul. Båda somnar utan större problem och natten är lugn. Lite tidigare morgon dock.

Dag 4 - måndag. Igen av dem sover middag, vi lämnar två gnälliga och trötta barn till sin farmor för att gå på fest och jag har ont i magen de första timmarna. Nadia satte sig bakom en fåtölj och började suga på tummen och jag tänkte att det här kan gå hursomhelst, vi kanske till och med måste börja med nappen igen om tummen är alternativet. Men allting går jättebra och de är så trötta att de somnar på en sekund. Jag andas ut och har kul på festen.

Dag 5 - tisdag - Gnälliga barn på förmiddagen, jag tar ut dem i vagnen och efter en lång snöpromenad somnar båda. På eftermiddagen åker vi till Johans farmor och Nadia blir åksjuk på tunnelbanan och kräks både på dit- och hemvägen. Men hos gammelfarmor har de kul och när vi kommer hem går läggningen bra. Olivia sover oroligt på natten och får sova mellan mig och Johan tillslut. Hoppas det inte ska bli någon vana...

Dag 6 onsdag: Det är inte klokt att en abstinens kan vara så stark! Nadia vaknar på fel sida på morgonen och hela dagen blir kinkig. Vi har kul på Rum för barn på dagen, men barnen somnar utmattade i vagnen och vaknar på fel sida igen när vi kommer hem. Nadia är sur och arg hela kvällen och har rekordsvårt att somna. Hon frågar fortfarande efter nappen. Ska det inte bli lättare och lättare och inte tvärtom...?

.

.

1 kommentar:

Elin sa...

Ge det några dagar till Julia! Thea somnade själv utan tjafs för första gången i måndags kväll. Då var det en och en halv vecka sen vi slutade... Dom fixar det!

Kram