söndag 19 september 2010

Sunday, crappy Sunday

Idag var vi inte vidare bra föräldrar. Fest igår = trööööööött idag. Trött förälder = dålig förälder.

Vi var på Johans kompis Jonas trettioårsfest igår. Han och en kompis bjöd oss och ett tjugotal till på middag på Vapiano. Mycket gott och trevligt och jag unnade mig första pastan på 6 veckor. Tyckte att jag var värd det efter att vågen på gymmet samma morgon visade på ett borttappat kilo till. Efter restaurangen var det champagne på Olssons skor och jag satt länge och pratade med några flickvänner, varav en jag inte träffat innan. Tanken slog mig att jag nog hade kunnat bli väldigt bra kompis med vissa av dem om det inte vore för att vi har våra små knodds och oftast inte är med på det som händer. Hursomhelst en trevlig kväll, där vi begav oss hem vid tolv för att lösa av pappa och Titti som sov gott i soffan... Barnvaktandet hade gått hur bra som helst och Nadia hade varit uppe sent och ätit middag med pappa och Titti. Men hon sov ju förstås inte längre imorse för det.

Och även om vi inte var så sena och inte så fulla, så var vi rätt knäckta idag. Pallrade oss ut för att rösta och lämna recycling. Stötte ihop med Sara, Tobbe och Douglas när vi letade efter lunchställe, och eftersom de gjorde detsamma gjorde vi sällskap och åt på Vurma. Trevligt trevligt, men efter utelunch var vi frusna och ännu tröttare begav vi oss hemåt.

Och så gjorde sig Johan klar för att spela match och jag svor över mig själv som gått med på att ta hela läggningen själv när jag mest ville dö. Så jag körde en dålig mammaläggning, utan söndagsdusch för Nadia som inte ville, utan tandborstning för något av barnen, eftersom ingen ville... Jag bara orkade inte bråka. De fick till och med falukorv till middag istället för den spaghetti med köttfärssås som fanns färdig i kylen. Dålig bakismamma med konstant huvudvärk, såhär vill jag INTE att mina söndagar ska se ut.

Toppas med ett valresultat (preliminärt...) som jag bara vill glömma. Mer politik än så blir det inte på denna mammablogg, men om jag börjar skriva utan prickar så är det för att vi flyttat långt ifrån ett allt hårdare Sverige med ett främlingsfientligt parti i riksdagen...

.

1 kommentar:

johanna sa...

Tyvärr får man ju flytta väldigt långt bort eftersom det är samma tendenser i hela Europa... Jag jobbade som rösträknare, det kändes jäkligt deprimerande att bygga på sd-högen med nya valsedlar.