torsdag 12 augusti 2010

Full fart på en torsdag

Idag har vi verkligen haft en späckad dag. Efter en strulig natt med först en vaken Nadia och sen en hysterisk Olivia som inte ville komma till ro, jag vet inte om hon drömt mardrömmar eller nåt, så kom pappa förbi på en kaffe när vi var alldeles nyvakna vid halv åtta. Han hade vägarna förbi och det var mysigt att ses igen, första gången sen Italien.

Sen vid halv tio gick vi till lekparken i Rålambshovsparken, som Elin sagt var så bra, och det var den verkligen. Fattar inte hur jag kunnat missa den fram tills nu. Där mötte vi Lina och Alma, som vi inte heller sett på hela sommaren, och sen kom pappa Jens också och så åt vi alla lunch på Mälarpaviljongen. Dyrt men gott och jag lyxade till det med en quinoasallad, trots att jag tror att quinoa kanske inte är super-GI men ganska så... (tror jag? Jag kan alldeles för lite om detta...)

Sen promenerade vi längs Norrmälarstrand och alla tre barn somnade på en sekund. Våra vaknade igen när vi stod utanför porten redo att bege oss till Ikea. Det blev ett snabbrace, vilket var perfekt, för vår enda målsättning var att köpa en säng till Nadia. Hon nådde nästan från huvud till tå på spjälsängen, insåg jag när hon stökade inatt.. Så en ny, riktig säng fick det bli! Och faktum var att det blev nästan mer plats i det lilla barnrummet nu, eftersom myshörnan fick stryka på foten. Det blev en vända på Stadium också och ett par nya löparskor till mamma. Får se om det blir nån löpning också...

Bilresan hem var inte så kul, massor med trafik och Nadia blev åksjuk igen, trots att det var länge sen sist. Jag blir verkligen inte sugen på att ha bil i stan, vi har verkligen inget behov av en, massa stök med att hitta dyra parkeringsplatser och se upp för städgata. Fast det är förstås bra dessa enstaka resor till Ikea och förstås under sommaren, men då passar det oss perfekt att hyra.

Nu klockan nio sover äntligen båda barnen. Nadia blir allt svårare att lägga på kvällarna, stökar och är uppe och kissar tusen gånger och håller både sig själv och Olivia vaken. Jag tror att det är dags att börja testa att skippa middagsluren, för det här är ohållbart. Imorgon blir det experiment på detta och fortsatt GI för mig. Hittills funkar det superbra att äta kött/kyckling/fisk med bara massa sallad till middag. Fräscht och gott och nu väntar jag otåligt på resultaten... Men det kanske tar lite mer än två dagar?

.

1 kommentar:

Inspirerande sa...

Hej vännen,
GI testade jag förra våren innan bröllopet och det fungerade kanon. bara men ställer in sig och har ett mål då fungerar det. Go GO!!
Vad härligt att ni köpt säng till Nadia vi håller också på att fundera hur vi ska göra. Lägg upp bild gärna så vi får se:-).
Lycka till idag med inget sovandes, vi gjorde några försök förra veckan. Men nu är han trött efter dagis så nu är det tidigar kvällar, åtta i stället för tio....
Kram