fredag 27 augusti 2010

En fredag med utflykter

Nadia har kommit i en den där sköna åldern då barn på barns helt ogenerade vis kommenterar allt de ser. På bussen hem idag fick Nadia syn på en tjej med färgat rött hår. "Kolla, han har rött hår". Och sen såg hon att hon hade brunt i topparna. "Han har brunt också!". Sen var det en kille på sätet bakom oss som hade en piercing i ögonbrynet. "Mamma, vad har han i pannan??". Slutligen ropade bussen ut nästa station. "Hahaha, BAJSgatan!" "Nej, Nadia, KronoBERGSgatan"

Det var en hektisk dag för barnen idag. Den började tidigt igen, fem i fem vaknade Olivia och lyckades väcka Nadia också. Om det inte är okej att gå upp när klockan står på fem, kan ni ju föreställa er hur ännu mindre okej det är att gå upp när den står på FYRA. Oacceptabelt. Men vad bryr sig väl barnen om det. Tur iallafall att vi är två som kan turas om att få sova lite, men jag saknar hela nätter och klockan sju-morgnar. Det blir inte kul i november om det ska fortsätta såhär.

Idag var det iallafall dags för barnens första dagisutflykt! Jag stekte köttbullar och kokade mackisar och majs medan Johan sov sitt pass (han hade redan skött påklädningen) och packade de små mini-Kånken. En stor dag även för mig! De var bara sex barn på avdelningen och tre vuxna och de hade varit i skogen hela dagen och haft jättekul. Olivia sov fortfarande när jag kom och hämtade, de hade kommit tillbaka sent och hon blev som vanligt väckt. Den lilla stackaren får aldrig sin sömn längre, tänk om hon kunde ta igen den på morgnarna...

Efter dagis åkte vi hem till Lina och Alma på Söder och hade en mysig stund medan barnen röjde runt bland leksakerna Sen åt vi middag ihop och toppade det med glass till barnen innan vi åkte hem för att hinna med en inte alltför sen läggning. Johan är på kickoff med jobbet tills imorgon, men hemresa och läggning gick helt utan problem och nu ska jag softa lite på egen hand och kanske somna i soffan utan dåligt samvete. Åh så skönt med helg!
.

Inga kommentarer: