fredag 11 oktober 2013

Fortsatt tuttont men mysig vecka

Denna vecka har passerat snabbt och har även fortsättningsvis haft ett visst tuttfokus. Jag tycker att knölen är nästan borta och jag har inte haft någon mer feber, men det gör fortfarande lika ont att amma på höger bröst och det är      verkligen en pina varje gång. Jag är väldigt glad för min bröstpump iallafall och försöker pumpa det bröstet istället för att amma från det (det gör ingefär hälften så ont att pumpa) så ofta det går.

 Elias tog flaskan redan vid första försöket så det känns skönt. Om man ska se något positivt med detta så är det ju iallafall att Johan nu får mata honom någon gång per dag och det tycker han är mysigt. Samt att jag kanske kan komma ut lite på egen hand såsmåningom. Men jag skulle vilja komma tillrätta med detta nu, han är ju snart en månad och det ska väl inte vara så att man har såhär ont så länge. Ska ringa Amningsmottagningen vid Danderyd så snart de öppnar och se om jag kan få en tid där. 

Barnen var mycket exalterade över denna händelse, de hade tjatat i flera dagar om att jag skulle prova pumpen. 

Flaskdebut. Med nypumpad, tempererad bröstmjölk och pappas mysiga famn var det inga problem

En månad. På måndag är det den 14:e och alltså en månad sedan Elias föddes. Det är ju helt sjukt att det redan gått en månad, det känns som en vecka sedan vi åkte in till BB för att föda! På en månad har han gått upp 700 gram, visade gårdagens debutbesök på BVC, så även om det gör ont så verkar han iallafall få i sig tillräckligt med mjölk, han ligger prick på kurvan och är precis som när han föddes en riktig "average-bebis". 

Vi har haft en ganska lugn och skön vecka. I måndags var enda planen att tvätta, eftersom vi inte lyckades få en tid i helgen. Det var inga problem att tvätta med bebis, tack vare vår stora hiss kunde jag ta med vagnen ned och han kunde ligga där medan jag hängde tvätt och matade maskiner. I tisdags hälsade vi på på jobbet, jättemysigt att träffa alla kolleger! På eftermiddagen kom sen Johans mamma och tog med Elias på långpromenad och jag softade, vilade och sov lite under tiden, skönt! Och det bästa var att han fortsatte att sova i vagnen när de kommit hem så jag hann till och med göra klart kvällens lammfärsbullar. 

Igår hängde jag med Jenny (och Sebastian) hela förmiddagen, vi drack först kaffe hemma hos dem och gick sen en lång och skön barnvagnspromenad i en höstvacker Hagapark. Så handlade vi lite och gick hem till vår nystädade lägenhet och lagade salad nicoise och även Hanna och Bruno kom upp. 


Så fick jag hasta iväg till BVC, sen dagis och sen på kvällen hade vi middag för Johans kollega med fru (låter extremt vuxet men de är mycket yngre än vi, eller iallafall än jag...). 


Vi hade preppat Boeuf Bourguignon och pannacotta med halloncoulis redan kvällen före, så det var skönt. Alla tre barn skötte sig exemplariskt, de stora var glada, busiga och charmiga och den lille sov snällt i sin babynest genom hela middagen. Men jag var heeelt slut när de gick vid halv tio och idag blir det tvärlugnt. 

Nya kompisar! Sebastian såg plötsligt gigantisk ut...

Vackert och skönt i Hagaparken

Detta är sista fredagen jag är ensam, från och med nästa vecka får barnen gå på deltid på förskolan och kommer att vara lediga på fredagar. Blir spännande att se hur det funkar, tur att de har varandra att leka med iallafall!

Nästan en månad...

1 kommentar:

Elisa sa...

Har du provat kålblad? Hörde mera att det funkar av andra . Puss