tisdag 6 augusti 2013

Våga vägra vardag!

Jag hade en ineffektiv dag på jobbet igår, det kan man väl få ha första dagen efter semestern när man är höggravid...? Jag hann iallafall måla naglarna för första gången på över en månad, medan jag väntade på att datorn skulle starta och göra alla uppdateringar... Eftersom de vuxit sig så långa över sommaren blev det lite fransk manikyr, har lite svårt för långa naglar i färg. Men snygga naglar känns lite extra viktigt när man kanske inte känner sig skitsnygg i övrigt.


Jag gick tidigt från jobbet sen också, för pappa kunde komma över och hjälpa oss att sätta upp krokarna i hallen. Jag vet att vi borde kunna fixa sånt själv men vi vågade oss inte riktigt på slagborren vi lånat av grannarna och var dessutom rädda att förstöra den nya fina tapeten. Men nu har vi iallafall efter 8 månaders boende i lägenheten äntligen krokar att hänga ytterkläder på! Glömde dock ta bild..

Sen hängde pappa med och hämtade barnen på dagis. "Moooooooorfar!!" skrek Nadia överlyckligt och konstaterade sen att "det här är en riktigt lyxig vecka, först kommer morfar på måndag och sen farmor på onsdag!"


Det tog liiiiite tid att komma hem, det skulle både hängas upp och ned i räcken och gå balansgång fram och tillbaka ett antal gånger. 





Och så busas lite mer med morfar och åka på hans fötter. Han var lite trött efteråt... 

Själv kände jag inte för att gå in i det vackra vädret, önskade att vi haft en liten uteplats.. Men det var rätt skönt att lägga sig på sängen i vårt svala sovrum, jag läste nya Mama medan barnen spelade på varsin surfplatta (vi har ju både Ipaden och Samsung-plattan som Johan fått på jobbet och laddat ned lite barnspel till, så nu slipper vi - oftast - bråk!) och vi chillade lite. Så kom Johan och då kände vi båda att vi inte var riktigt redo för vardag ännu, så vi struntade i middagslagning, tog med oss en picnicfilt och gick och köpte Thai på Nortullsgatan och gick upp i Observatorielunden och satte oss och åt. Det är ändå rätt lyxigt att vara omgiven av så mycket parker fastän man bor mitt i stan och jag hade inte alls någon lust att gå hem. Barnen lekte i sandlådan som finns där på toppen och vi vuxna slappade på filten och hade det skönt. Men sen var det ju läggdags så då gick vi hem ändå, tvättade lortiga barnafötter och -händer och kollade sen på senaste säsongen av True Blood, innan det var läggdags även för oss.

Pad Thai blev det för mig, har varit sugen på det ett tag nu... Man lagar ju rätt mycket mat på semestern så vad skönt det var att slippa...

Kollar utsikten



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: