onsdag 14 augusti 2013

Projekt bebis

Jag har tjuvstartat lite med fix inför bebis, hade tänkt vänta tills jag jobbat klart om två veckor, men har ju lätt att bli Blocket-beroende och kunde inte hålla mig...

Som tredjegångsmamma vet jag ju att man inte behöver så himla mycket prylar, men vissa saker är ju oumbärliga och vissa saknade jag sist och vissa fanns inte.

I helgen satte jag igång med projekt klädrensning. Fick tillbaka en stor säck med kläder som en kompis lånat och tog upp våra andra från källaren för att sortera och få lite koll på vad vi har och saknar. Jag rensade ut klänningar och typiska tjejkläder men det var skönt att upptäcka att det mesta var ganska unisex. Borde dock ha gjort detta före sommaren eftersom det är så mycket sommarkläder i de små storlekarna.



Kläder, kläder... Jag sparade en liten påse med extra fina saker för barnen att ha kvar och kanske ge till sina egna en dag. Jag kan sakna att mina egna föräldrar inte sparat något, det enda jag har är en gammal hakklapp i röd frotté...
Här är det färdigsorterat i "behåll-påsarna"


Och här är ge bort i tre olika storleksintervaller, samt kastas/skänk till Afrika i plastpåsen.

I söndags fick jag också skjuts av snälla Mia till Sollentuna där vi hämtade upp en babysäng på hjul som jag köpt på Blocket. Hade trott att den skulle vara lite mindre än den faktiskt var, och att vi skulle kunna rulla runt den i lägenheten, men det är den nog lite stor för. Å andra sidan kommer han att kunna ha den längre än bara den första tiden, så det är ju bra och den tar mindre plats än en spjälsäng i vårt sovrum. Den nostalgiska sidan av mig önskar att vi haft denna till Nadia och Olivia också, så att alla barnen kunde fått sova i samma babysäng, den rationella säger att det blir lättare att göra sig av med denna efter lillebror vuxit ur den....


Av den aningen märkliga tjejen i Sollentuna fick jag även köpa en Babynest billigt. Såna fanns inte när de andra barnen var små, inte vad jag visste de iallafall, men verkar väldigt bra när bebisen är liten och vill ha det trångt och tryggt omkring sig. Minns att vi gjorde korvar av filtar till de andra två...Och så den mjuka bebisfilten som mamma köpte i Paris när Nadia skulle komma, den har de andra två haft som täcke i sängen.

Nu återstår lite annat fix som att ta upp och "renovera" barnvagnen, tänkte ta ut den på gården och tvätta underredet ordentligt, och så tvätta alla mjuka delar i tvättmaskinen. Det ska jag iallafall vänta med tills jag är ledig och då ska även skötbord, balja, och lite annat fixas. Hoppas kunna ärva och låna en del, och annars finns ju Blocket.

Nu upp och jobba... Har haft rätt ordentligt ont i ljumskarna och lite i korsryggen de senaste dagarna, tror egentligen att promenaden fram och tillbaka till jobb och dagis är lite för lång för mig, men det finns liksom inget bättre sätt att ta sig. Försöker gå långsamt och aldrig ha bråttom och så sitta ned så mycket som möjligt när jag kommer hem, men det är lättare sagt än gjort ibland. Laga mat sittandes på en pall har jag iallafall blivit bra på!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: