måndag 19 augusti 2013

Jättegravid

Ännu en tidig morgon och som jag konstaterade igår, nu börjar jag känna mig riktigt höggravid på allvar. Vi har haft en mysig och social helg, jag och barnen; fredagshäng med Karin, Vidar och Jackson, lek och lunch med Hanna & Co. följt av fika med Klara o co i lördags, och igår var Elin och jag med alla barnen i Tegnérlunden för att sen lämpa av de mindre tjejerna till sina pappor och gå ned till Stadsbiblioteket. Fast först åt vi Thai på Norrullsgatan och efteråt en fika/glass på 7Eleven på Odengatan, för längre orkade jag inte gå.















Kände mig helt slut i rygg och höfter (där fick jag för att jag orerat om hur pigg och rörlig jag känner mig denna graviditet) och jag och lade mig på sängen för att vila direkt när jag kom hem. Johan fick ta tvättstugan helt själv denna söndag, jag hade ingen kraft kvar. Låg och slumrade lite på sängen när pappa ringde och sa att de var i krokarna, så kom de upp på en fika så då var det ju bara att pallra sig upp igen, och sen var det ju bara att sätta igång med matlagning och barnläggning och allt sånt. Vi orkade inte bada barnen, vilket i efterhand var lite dumt eftersom de ska sätta igång med stora badrummet denna vecka. Fast eventuellt blir det inte förrän imorgon, han behöver lägga nytt kakel i lilla först, så då hinner jag ikväll, även om jag är ensam med barnen då. Jag hoppas verkligen att de är klara med allt på fredag för nästa vecka börjar ju min mammaledighet och då vill jag bara softa, utan hantverkare i hemmet...

Jag vaknade 05:38 imorse och kunde inte somna om. Det är idiotiskt för jag kommer att vara trött hela dagen och ikväll, men det är som att jag har så mycket i huvudet att inte kroppen kan slappna av. Vad vet jag inte riktigt men en sak jag oroar mig lite över är barnmorskesituationen som det skrivs så mycket om just nu och jag är rädd för att vi inte ska få plats på BB Stockholm som vi valt, utan behöva åka utanför Stockholm. Med tanke på att vi hann vara på BB i 34 minuter, varav 4 i förlossningssalen när Olivia kom, så känns det inget vidare, och denna gång behöver vi ju dessutom hinna få hit barnvakter snabbt. Pappa står on call som tur är och några backuper har vi också. Och gällande läget med barnmorskorna så tror jag helt enkelt att jag inte ska läsa mer om det, det får bli som det blir och jag kan ju ändå inte påverka något. Denna vecka ska jag skriva ett förlossningsbrev och nästa kanske det är dags att packa en väska. Lite fånigt kanske men sådana konkreta, praktiska saker känns så sköna och enkla att tänka på. Tvätta bebiskläder, bädda vaggan, packa myskläder och amningsbh... Imorgon går jag in i vecka 38, helt sjukt ändå hur snabbt denna graviditet gått men tiden går ju alltid vansinnigt snabbt på sommaren. Denna vecka jobbar jag min sista vecka. Trots att jag var ledig i fem veckor i sommar ska det bli så skönt med de här hemmaveckorna innan bebisen kommer, då ska jag bara softa och vila (och kanske fixa lite), sen har jag en känsla av att det blir en ganska intensiv höst.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: