tisdag 27 augusti 2013

Hektiskt

Herregud, efter två dagar som mammaledig är jag helt slut! Gårdagen började som sagt med fika med Elin och Edith, och följdes sen av helkroppsmassage på Sturebadet och några simtag i bassängen. Jag är lite för gravid för att simma tror jag, fick ont i bäckenet. Även massagen var jag i gravidaste laget för, även om de hade en sån kudde med grop för mage och bröst hade jag lite svårt att andas på mage och det var skönt när det var dags att vända. Fot- och benmassagen var himmelsk, och även den av armar och händer. Efteråt satt jag och slappade i deras tysta avdelning, mycket skönt.. 

Sen ut i solen för att möta upp Johan för en ganska snabb lunch eftersom han hade möte efter. Sen upp på hans kontor och kolla läget, säga hej och dricka kaffe. Efter det gick jag till Telia-butiken i närheten och fick nytt sim-kort till min iPhone 5 men hon måste missat att aktivera det för det började aldrig funka utan jag var tvungen att gå tillbaka dit idag igen (irro!!). Sen knallade jag hem genom stan, trött och kissnödig, och motstod en inbjudan till fika i Vasaparken och gick hem och vilade en stund istället. 

15:30 var det omföderskekurs på MVC i två timmar och den var ungefär som jag trott inte så mycket nytt men fick oss att få upp den kommande förlossningen på agendan, vilket egentligen var vårt syfte... Nu måste vi börja snacka om hur vi vill ha det och spika allt gällande barnvakt. Efter kursen en snabb hamburgare vid Vasaparken, hämta bil hos Mia och köra till Axelsberg och hämta skötbordet jag köpt på Blocket och sen hem och leta parkering, hämta barnen hos Mia (fast det gjorde Johan, medan jag pustade ut) och så lägga barn och så krascha på soffan...

Idag vaknade jag strax före sex, lite bättre än fem iallafall, och när barnen och Johan kommit iväg hann jag med en liten stund med kaffe vid den franska balkongen i vardagsrummet.

 Sen kom Kakelkillen och jag begav mig till Mellqvist för att äta frukost med Sofia och sju veckor gamla, utsöta Didrik. Sen gick vi en sväng på Kungsholmen, jag letade efter vattenflaskor till barnen men hittade bara urfula i Hello Kitty-form med handväskerem på hemska genusfientliga H&M (fanns förstås Angry Birds "för pojkarna" också...). Hittade tillslut lite mer neutrala på Babyproffsen.. 

Så gick jag hemåt och då hörde Sara G av sig och hade bebiskläder till mig och jag hade lite tjejkläder till henne så hon kom förbi, fast först åt jag uppvärmd moussaka till lunch. Kort häng med Sara och Edith, sen kolla igenom bebiskläder - detta var den tredje påsen jag fått av snälla vänner på ett par dagar - så nu är lillkillen färdigekiperad för ett bra tag framöver! Sen gick jag och träffade Mia och Vincent på Brunkan, lämnade bilnyckeln och tog en fika. Så hem och vila lite men då var Kakelkillen där och gjorde klart så det var inte riktigt läge. Och så var han äntligen klar med stora badrummet, bara det att de nya kakelplattorna är inte likadana som de gamla så det ser inget vidare ut... Aaaargh. Vill bara att allt ska bli klart så att vi kan komma i ordning någon gång! Han ska komma nästa vecka och kolla, men det kan bli så att vi måste lägga om hela golvet. Suuuuuuck. Jag vill som sagt bara bli klar nu så vi kan få sätta igång och få lite ordning innan bebben kommer. Just nu råder ett skitigt kaos... 

Så hämtade jag Nadia för Olivia var i Vasaparken med Douglas, så dit och hämta henne, leka lite och sen hem och duscha av genomsmutsiga barn... Nu indisk gryta som Johan lagat och trots att jag är trött är detta sköna dagar och vädret helt fantastiskt! Men jag ska ta det lite lugnare framöver... 

Vi tog lite magbilder idag, har tänkt göra det ett tag men så var kameran urladdad så det fick bli med telefonen ändå. 

Vecka 38 idag. 

Och så en från ett fönster på stan...

3 kommentarer:

Elin sa...

Men herregud kvinna, chilla ner!!! Fast jag vet, är precis likadan:-) Man vill ju hinna så mycket och träffa så många. Men lova att du tar en dag nu då du inte bokar in någonting alls!! Du är så fin med magen, stor kram!

Anonym sa...

Belle,belle ma fille .. mams

Anonym sa...

Världens finaste mage!!!