torsdag 15 augusti 2013

Ofrivillig badrumsrenovering

I våras genomförde styrelsen en besiktning av alla våtutrymmen i vår fastighet för att avgöra om det skulle behöva göras ett stambyte eller ej. Den positiva nyheten var att det inte behövdes, den negativa att vi och några andra fick helt underkänt på våra badrum. Vi köpte vår lägenhet av den tidigare fastighetsägaren Reinhold som när huset gjordes om till bostadsrätter fick behålla vissa lägenheter, däribland vår, som totalrenoverades och såldes. Vi hade ju redan innan på känn att det var riktigt dåligt gjort, och i badrummen var det alltså så illa att vi fick förbud på att använda duschen i lilla badrummet och det är tydligen främst brunnarna som är felgjorda. Det är inte tillräckligt fall, samt glipa mellan kakel och golv och lite annat som jag inte minns. Plus att det saknas tröskel i stora badrummet, vilket man måste ha om det skulle bli översvämning.

Jag hade riktig ångest för detta i våras, enligt besiktningsmannen skulle vi behöva riva upp hela badrummen, och det kunde man ju bara föreställa sig vad det skulle kosta... Men så träffade Johan grannarna ovanför på bostadsrättsföreningsmötet och de hade också köpt av Reinhold som gått med på att åtgärda detta och så pratade vi också med dem och fick samma löfte. Tur i oturen ändå att vi inte köpte av en privatperson... Och att vi har två badrum så de kan göra ett i taget och vi fortfarande kan duscha och kissa...

Sen har det varit några turer och jobbet skulle egentligen gjorts i somras när vi var bortresta men vi fick inga besked. Hade lite mera ångest för det i somras, att de skulle dra sig ur. Men så ringde en plattsättare i måndags och i tisdags satte de igång...

Såhär såg det ut när jag kom hem igår:

Toa i hallen...

Och idag såg det ut såhär (bilden nedan)... Jag vet inte riktigt hur han har tänkt sig, om han ska lägga kakel ovanpå det andra eller hur man ska säkra fuktspärren, men oj vad jag har tjatat om den där fuktspärren och att vi vill ha våtrumsintyg efteråt.


Nästa vecka sätter de igång med stora badrummet, hoppas det blir lika fint efteråt som det är nu! Förhoppningsvis slipper man iallafall en swimmingpool på golvet efter varje dusch!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: