torsdag 29 augusti 2013

Sköna dagar

De senaste dagarna har varit väldigt sköna - herregud vilken lyx detta att bara skrota runt och vara ledig och disponera sin egen tid. Jag har haft lite sammandragningar och kan inte gå supersnabbt men jag känner mig vansinnigt bra i kroppen för att ha två veckor kvar till beräknad förlossning. Jag njuter verkligen av dessa lediga dagar fram till bebisen kommer och inser hur värdefulla de är och hur de aldrig kommer tillbaka. När Nadia skulle komma blev jag ju dundersjuk och hostade av ett revben och mådde riktigt pissigt fram till vecka 40, och när Olivia skulle komma så hade jag ju dels världens foglossning, dels en vild och arg Nadia hemma och dessutom var även Johan hemma. Så jag kan erkänna att jag njuter till fullo av denna ensamtid, för första och sista gången. 

Igår började dagen med att jag röjde inför att städerskan skulle komma och flyttade tillbaka sakerna till badrummet samt organiserade i tvättstugan. Men jag körde på i lite för högt tempo för sen var jag tvungen att powernappa i soffan och äta lite mellanmål. Sen gick jag ned till Cajsa Warg på Sankt Eriksplan och mötte upp Helena, som är mamma till Nadias bästa kompis Emilia och föräldraledig med lillasyster Selma, för att äta lunch. Vi köpte med oss Cajsas smarriga porchettamacka och satte oss på en bänk i skuggan i Vasaparken. Vi satt där ganska länge och hade det skönt och sen gick jag för att hämta barnen tidigt. 

Jag hade fått en inbjudan till en pressvisning av Smurfarna 2 så jag passade på nu när jag var ledig. Filmen var rätt värdelös tyckte jag, men barnen tyckte att den var rolig och läskig. Efteråt gick vi och mötte upp Johan på jobbet och så gick vi och åt middag på Vapiano. Mycket bra och prisvärt ställe med barn!

Idag så var den enda planen att fika med min gamla kompis/kollega som också är föräldraledig med tredje barnet. Jag har en hel drös med kompisar som är hemma nu, jättekul! Vi gick lite på stan efteråt och sen möttes Johan och jag på Mio på hans lunch och köpte en soffa. Det gick lite snabbt men vi är båda bra på snabba beslut och jag hade ju redan tittat ut en på nätet. Det blir jättebra tror jag och nu får vi vänta sex veckor, och så dessutom fundera ut var vi ska göra av den gamla. 
Vilade lite medan Johan betalade...

Efteråt gick jag hemåt i sakta mak, handlade lite och tillbringade sen resten av eftermiddagen på soffan, halvslumrandes framför dålig dag-tv fram till dagisdags. Riktigt skön dag!


1 kommentar:

Anonym sa...

Blev det soffan på bilden?