fredag 10 februari 2012

Fyra år imorgon

Imorgon fyller finaste lilla tjorviga Nadia 4 år! Tänk att jag varit mamma i fyra hela år och att min lilla bebis med de stora mörka ögonen blivit en stor tjej med stora mörka ögon och ett sjuhelvetes temperament...

Imorgon kommer släkten och på söndag är det barnkalas. Som vanligt har jag lagt ambitionsnivån högt gällande bakverken och detta ska jag och min make producera idag och imorgon:


  • Tre stora pizzor inklusive pizzadeg

  • Alassiokyssar (hittade ett recept på dessa kakor som ser helt fantastiska ut. Dubbla kakor med mandelmassa i och chokladkräm emellan.. )

  • Chokladtårta med hallonmousse och kolatäcke (lördagstårtan)

  • Cheesecakemuffins


  • Prinsesstårta (söndagstårtan, det är beställt en grön med rosa blommor på och vi har inhandlat grönt marsipantäcke och små rosor)


  • Chokladbollar med grönt och lila strössel enligt önskemål från födelsedagsbarnet


  • Dessutom blir det på lördagen även ungsbakade, parmainlindade fikon med chèvre som jag mumsat på hemma hos Åsa, samt ostar och lite charkuterier. Och så lite sallad. Och lite vino förstås.



    I födelsedagspresent kommer Nadia att få denna Mumin-laptop som jag fick erbjudande om från Groupon och som hon lämpligt nog såg i en leksaksaffär efter att jag beställt den och önskade sig! Tror den blir perfekt för en fyraåring med stora ambitioner vad gäller att läsa och skriva, och världens intresse av bokstäver. Dessutom får hon en kappa från Espirit som jag köpte på rea i vintras och som jag tänkte att hon kunde ha till våren. Fast den verkar ju dröja... Såhär ser kappan ut iallafall.







    Och så får hon kylskåpsmagneter i form av bokstäver, samt en "robot att ha i fönstret", för det har hon önskat sig. Jag har ingen aning om vad hon tänkt sig, men hon kommer säkert att bli besviken över den enda roboten som vi hittade, som inte alls såg ut som en klassisk sådan, utan mer en läbbig gubbe med stora fötter och ormhår. Men det var lite skönt att segla förbi de rosa avdelningarna på BR Leksaker och gå mot Bakugan och Transformers, och roboten kostade bara femtio spänn, så det får vara värt ett försök.



    Nu längtar jag hem för att få påbörja festförberedelserna, jag älskar ju sånt här...



    Inga kommentarer: