söndag 27 juni 2010

Midsommarhelg

Det spelar liksom ingen roll hur bra vi har haft det borta, jag älskar älskar att komma hem. Ikväll kom vi hem först efter nio, eftersom skärgårdsbåten dels gick en timme senare än upplysningen sagt, dels var försenad. Barnen höll sig ståndaktigt vakna och somnade på en halv sekund när de väl landat i sängen. För en gångs skull var det Olivia som var tjurigt trött på vägen hem och Nadia som varit på solskenshumör precis hela dagen och kvällen.

Vi har haft en helt underbart härlig midsommar, och det enda jag saknade var egentligen lite bättre midsommardagsväder. Men det är lätt att ha överseende med lite regn när både midsommarafton och idag bjöd på så mycket sol och värme. Egentligen skulle vi tagit båten hem vid två men det var så skönt väder så vi bestämde oss för att stanna lite längre. Istället gick vi ned till stranden och badade. Nadia har badat varenda dag sen vi kom till landet, hon är en riktig liten vattenmänniska och helt okänslig för kyla. Jag tyckte inte det kändes jättebra när hon badade igår för det var så kallt och hon har världens hosta. Men hon tycker det är så kul och jag kunde liksom inte missunna mitt stackars stadsbarn lite havsbad. Olivia, hon håller sig hellre på land och mycket ojandes hördes när hon fick sand mellan tårna. Johan höll sig förstås på land han med, men jag tog faktiskt årets första dopp idag när det var så skönt. Sen gjorde vi oss klara för att åka hem men eftersom båten gick senare än vi trott fick vi hänga nere vid bryggan ett bra tag. Men det var ju så härligt väder och vi hade mysigt och kul vid den lilla stenstranden och tog en massa fina bilder som jag inte orkar lägga upp just nu.

Och efter en bra hemresa kom vi så hem och medan Johan åt indiskt (det fanns bara paj på båten och min man äter ju inte ägg...) och kollade på fotboll fick jag ett litet effektivitetsryck och både packade upp och packade in alla våra lakan och handdukar i vårt nya fina linneskåp som vi köpte av Mimi. Det blev sååå fint! Och i övermorgon flyttar min syster och systerson till Israel och det känns bara så himla overkligt. Kul för dem men sorgligt för oss. Vi ska säga hejdå imorgon och sen ska jag omedelbart boka en resa till Tel Aviv i höst. Men nu är det läggdags. Och en sista jobbvecka kvar till semester...

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Va nääähäää flyttar hon ? sådär på riktigt för alltid ? :0)

KRAM

Å-M