torsdag 3 juni 2010

En vecka som försvann...

Mycket på jobbet denna vecka - puh! Men alldeles nyss var det måndag och nu är det nästan fredag, så snabbt har det gått iallafall. Vansinnigt snabbt.

Det är lite struligt vid läggtid nu. Inte med Olivia förstås, ingenting är någonsin struligt med henne (tack och lov!), men med Nadia. Eftersom Olivia bara sovit en gång per dag på sistone, har vi lagt henne vid sju och då har hon somnat på stört. Men ofta vill Nadia ha välling samtidigt som Olivia och då håller hon på och stör Olivia och hindrar henne från att somna. Det är ett fasligt rännande, kissande och viljande att vara uppe just nu.

Jag tror faktiskt att hon håller på att lägga om sina sovvanor lite eftersom hon sover längre på morgonen och är piggare på kvällen. Eller så är det bara för att det är varmt och lite för ljust i rummet. Stökar gör hon iallafall och när hon stökar ordentligt och blir arg, då är det bara jag som får komma nära. Men jag gillar inte riktigt vilken vändning detta tagit, vi som hade sån bra pli på Nadia som alltid somnade på en sekund, nu är det hon som bestämmer och det gillar jag inte. Men jag vet inte hur vi ska komma till rätta med det, och få henne att somna utan att vi behöver sjunga och sjunga, för det går ju inte att stänga in henne i en spjälsäng längre. Men det kanske, som allt annat, bara är en fas. Allting annat går väldigt bra för tillfället och vi har inte varit uppe nattetid på bra länge, och det är inte lite att vara glad över!

.

Inga kommentarer: