tisdag 1 juni 2010

Bra dagar

Sedan i torsdags har vi inte haft ett enda raseriutbrott hemma. Inga bråk, inget skrik, bara lugnt och skönt. Eller ja, med våra mått mätt iallafall. Så det har varit härliga, harmoniska dagar med en pigg och glad Nadia som sovit till sju varje morgon. Låt det fortsätta... Vi har försökt resonera med henne, berätta hur bra det blir för alla när hon klär på sig utan att bråka och hur glada mamma och pappa blir då. Kanske har det funkat, kanske är hon bara lite mindre benägen att bråka just nu.


Igår kväll blev Nadia vild av lycka när vi berättade att vi skulle gå ut efter middagen. Jenny och Alan frågade om vi ville ha picnic i parken, och det ville vi. Men för enkelhets skull åt vi hemma, men tog med kaffe och Mimis hembakta bullar till parken. Och det var sååå mysigt! Barnen hade jättekul och sprang runt och lekte i gräset, kollade på hundarna i hundgården och klättrade i de motionsställningar (eller vad det är) som de ställt upp längst upp i Vasaparken.


Nadia passade även på att kissa i gräset två gånger. Hon är en riktig naturmänniska den där. När vi var på landet ville hon inte kissa på pottan alls, utan bara i gräset. "Kissa som Sebastian!" säger hon, efter att första gången sett Sebastian från dagis kissa i gräset i parken, tidigt i våras. Det var nog bra det, för sen dess kissar hon villigt ute.



Jag gjorde en smart move och lät Nadia ta sin dockvagn istället för att åka vagn. Hon tyckte det var jättekul att köra vagnen och opponerade sig inte ens när vi skulle hem igen, bara körde sin lilla vagn där på gatan. Sen tog det en stund för småttingarna att komma ned i varv och det blev en ganska sen kväll ändå... Men en trevlig sådan!

.

Inga kommentarer: