söndag 20 juni 2010

Junihelg

Den här helgen hade vi verkligen inga planer och sånt är väldigt skönt ibland. Vi hade visserligen middagsplaner hos pappa på fredagskvällen och han hade som vanligt gjort en massa egen korv som han grillade i öppna spisen och det var som alltid både gott och trevligt. Denna kväll var dessutom både mamma som kommit hem från Israel och Johans mamma och Henning med. Vi blev inte så sena eftersom båda barnen kraschade ungefär samtidigt och det blev snabbt pyjamasombyte och hemgång. Med våra kvällströtta barn lär det aldrig bli några sena familjekvällar!

Igår på eftermiddagen skulle Johan spela match, och ville gärna att vi skulle följa med och kolla. Det hade vi nog gjort också om det inte krockat med det där bröllopet, och jag som i månader kräkts på allt vad Vickan och Daniel heter (förutom att jag redan innan inte direkt är någon förespråkare av kungahuset), fann mig sitta klistrad vid tvn nästan hela dagen med en liten tår i ögat. Men efter vigseln, när båda barnen sovit middag och Nadia och jag tröttnat på "Pruschettan" som hon kallade prinsessan, och "pappan som gråter", som hon kallade Daniel, tog jag med mig barnen till Vasaparken.



Vi hängde i parken ett bra tag och hade det riktigt mysigt. Nadia åkte stora rutschkanan massor med gånger och Olivia och jag hoppade studsmatta. Vi gick hem först vid sex och trots att vi ätit sent mellanmål blev båda barnen rätt tjuriga och hungertrötta på en gång. För en gångs skull struntade jag i vuxenmat åt dem och gjorde bebismat med risoni, och sås på kyckling i småbitar, majs och crème fraiche. Det blev mycket populärt. Sen kom Johan hem lagom till läggning och efter en aningen strulig sådan, eftersom barnen just nu håller på att jaga upp varandra och busa vid sänggåendet, kollade Johan och jag lite mera bröllop och jag fällde en tår till talen och skämdes lite.

Idag tog vi det lugnt på morgonen, Johan fick sova och jag och Nadia kollade Saltkråkan på tv när Olivia somnat sin lur. När Olivia vaknade åt vi lunch allihopa och sen gick vi ut. Första stoppet blev Polarn o Pyret för att inhandla solhattar. Vi har kört för små kepsar hela våren och även om det blev lite dyrare än jag tänkt mig var de så söta i sina små hattar.

Sen gick vi till en liten park som var inhägnad. Lite skönt med ny park och otroligt skönt att slippa jaga runt efter en Olivia med dödsförakt. Här fanns inga höga steg och kullar som i Vasaparken och ingenstans hon kunde rymma. Istället lekte vi länge i sandlådan tillsammans med två andra barn som vi träffade. Storasystern på 6,5 år tog sig an Nadia och de två lekte länge tillsammans, mycket kul att se.




Och så blev det förstås glass till mellanmål för nu är det ju nästan sommar och sen somnade båda barnen i vagnen, så istället för att gå till Daglivs och handla som vi tänkt, köpte vi oss varsin kaffe och satte oss på en gräsmatta i Kronobergsparken och njöt av en liten stund av lugn. Och sen gick vi och handlade ändå och lugnet var över. Och så hem och middag, städning och läggning och nu VM-match på tv och ännu en helg till ända. Ännu en helg där jag trots en massa vardagliga trivialiteter känner mig så lyckligt unnad och glad över mitt liv och min fina fina familj!

.

Inga kommentarer: