söndag 13 juni 2010

Festen

Söndag och jag känner mig fortfarande inte helt pigg. Dock helt nöjd! Fredagens fest blev allt jag kunnat vänta mig och lite till.

Johan bestämde sig för att träna teori på körskolan på fredagseftermiddagen, och det spelade mina planer väl i händerna. Då slapp jag smussla med packning av barnens och mina saker. Så efter att jag ätit lunch med Johan och Olivia gick jag och lilltjejen hem och packade för att sen hämta Nadia på dagis. Sen lämnade jag Nadia till Elin och Thea och det var inte det minsta problem. Mötte sen min syster vid St Eriksplan och lämnade Olivia till henne. Sen iväg till festlokalen, Pålsundets matsal för att rodda. Mötte min svärmor på vägen och inom kort kom Pia, Lina och Hilda som ansvarade för dekorationerna. Även bandet, Johans eget Tomcats kom för att rodda, och med dem Johans bästa kompis David, som varit ute och rest i ett halvår och hållit sig gömd för Johan sen han kom hem 10 dagar tidigare. Det var en av de stora överraskningarna...

Så vi flyttade bord och stolar, och blåste ballonger, gula och svarta efter Johans favorit, och hängde upp fina girlanger som Hilda gjort. Riktigt fint blev det och så kom maten och jag tänkte att det såg lite lite ut. Men buffé blir det ju alltid över av, eller hur?

Under tiden vi roddade och fixade kom Kallen hem till oss med några öl. Han hade vägarna förbi bara, sa han och Johan trodde visst på det. Sen tog han med Johan till Hornstull för att ta en öl med de andra killarna och sedan var storyn att de skulle till Långholmens värdshus för grillkväll, men istället knatade de över till oss, där alla gäster gömde sig och ropade "Surprise!!" Sen sjöng vi "Ja må han leva" och så ledde jag honom genom folkmassan (lät pampigt...) och fram till bandet där han fick syn på David. Det var en fin syn, jag fick nästan en liten tår i ögat.

Sen var det fullt party med bandet som spelade och sen massa bra musik och jag dansade så svetten lackade. Riktigt kul! Det enda missödet var egentligen att maten tog slut innan alla ens fått, men cateringfirman visade hög servicenivå och någon timme senare kom en massa påfyllning. Tur!! Jag är mycket nöjd med denna kväll och det tror jag att min man är också!

Kunde förstås inte sova ut nästa morgon, trots att vi hade barnvakt, utan längtade faktiskt efter mina små och åkte tidigt ut till Skarpnäck för att hämta Olivia. Johan hängde med till Gamla Stan, sen gjorde illamåendet sig påmint och han fick åka hem. Min man är världens klenaste bakfulle.. Å andra sidan spelade han fotbollsmatch sen och det var ju rätt imponerande. Själv hämtade barn och efter att Nadia var hämtad åt vi varmkorvslunch och gick sen hem och sov middag. Jag strösov hela dagen så gott det gick och avslutade kvällen med entrecôte, pommes och bea, och sen Ben&Jerrys en masse och franska Visitörerna på tv. Och en gooood natts sömn på det!
.

Inga kommentarer: