måndag 3 november 2008

Måndagmorgon

Tittar ut på en gå och småregning måndagsmorgon i Vasaparken och konstaterar att ännu en helg försvunnit på nolltid. Även när man inte jobbar är det lite tråkigt med måndag.

I fredags hade Johan halvdag och jobbade hemma. Han nakenjobbade i sängen och Nadia som inte kräktes något mer men var febrig och hängig, och jag låg bredvid i sängen och sov. Hon låg där nästan hela dan, med små avbrott för att sova i sin egen säng. Och när hon var vaken gnydde hon mest ynkligt. Lördag och söndag var hon feberfri men fortfarande ganska hängig och hon är fortfarande inte riktigt sitt vanliga jag.

Jag var borta större delen av lördagen på möhippa för Rosie som gifter sig om några veckor. Som tärna hade jag visst ansvar för möhippeplaneringen och även om det var en utmaning mitt upp i allt detta kaos med graviditet och sjuk bebis, blev det riktigt lyckat! Vi inledde med Afternoon Tea hemma hos mig och jag hade tillbringat hela dan och lite av kvällen innan med att göra små sandwichar (gurk/ägg på kavring och räkröra på hembakta små rosenbullar), baka Madeleines och massor av scones. Så dukade jag upp fint, bryggde kannvis med te, vispade grädde, tog fram cheddarn, marmeladen och lemon curd och tände en massa ljus (jag blir riktigt hungrig när jag skriver detta...). Tjejerna samlades och sist kom en överraskad Rosie. Vi myste hela eftermiddagen hos mig innan vi tog en skön promenad ned till Gamla Stan, där vi hade bokat relaxavdelningen på Lady Hamilton. Jag hade tagit med inpackningar, scrubkrämer och lite ansiktsmasker och vi hade några riktigt sköna spatimmar där nere i den medeltida källaren med bastu och duschar.

Sen begav vi oss hem till Stella på Långholmen. Hon bor i den mysigaste lägenhet jag någonsin sett, precis nere vid vattnet och med en sån skönt flummig och orientalisk känsla. Hon hade dukat upp ett lågt bord med tända kandelabrar och vi slog oss ned en stund. Men bara lite för sen kom en trevlig maroccansk tjej som skulle lära oss att dansa magdans. Och efter dansen var vi hungriga igen och då kom ett bud med mat från Beirut Café som vi dukade upp. Och det var så gott och det var så mysigt och efteråt låg vi på sköna kuddar runt bordet och drack te som Stella kokat på kanel och ingefära. Blir ju inget vidare party när bruden är gravid, men en riktigt riktigt härlig dag!

Och igår gjorde vi inte så mycket. Började dagen med några timmar i tvättstugan och sen var Johan borta på säsongens sista (JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA) AIK-match och jag och Nadia tog en liten höstpromenad med Åsa. Vi kom hem till en lägenhet full med tvätt som inte hunnit torka i tumlaren och nu ser det ut som ett zigenarläger här ungefär med alla strumpor och kallingar som hänger på tork. Naddisen är fortfarande hängig och sover mycket och äter lite och jag hoppas att hon snart ska vara sig själv igen. Det blir en lugn vecka det här, för vi har nästan ingenting alls inplanerat. Tänkte iallafall försöka åka och hälsa på Kristins lilla nykläckta Ella någon dag. Men idag vet jag inte vad som händer, det finns ju en del tvätt att vika om inte annat!

Inga kommentarer: