fredag 7 november 2008

Vardagskväll hos familjen Högfeldt

En normal vardagskväll hemma hos oss ser ut som så att Johan kommer hem halv sex sex och då rusar (jag) och kryper (Nadia) vi i full fart till dörren under gemensamma glädjerop. Ser fram emot när jag ska börja jobba och komma hem till samma entusiastiska välkomstkommitté varje dag! Sen leker vi på golvet och Johan busar lite extra med Nadia och vi pratar lite om hur dagen varit. Halv sju börjar vi natta Nadia, vilket är världens enklaste nuförtiden. Även om hon protesterar en del när pyamasen ska på, blir hon lugn och glad när vällingen kommer fram. Efter välling i myshörnan är det puss och godnatt och sen har vi hela långa kvällen för oss själva.

Den utnyttjas som så att vi lagar middag som vi oftast intar framför tv:n. Det är ju Vänner mellan 19 och 20 så då har vi vår lilla middagsstund. Sen brukar jag alltsomoftast och i synnerhet när jag är gravid (vilket jag ju då verkar vara för det mesta) slockna framför tvn och tvingar Johan att sitta kvar och titta på dåliga program medan jag sover med fötterna i hans knä. Ibland försöker han smita bort till datorn men då känner jag mig så ensam så jag lyckas oftast få honom att stanna kvar. Vi tio halv elvatiden brukar jag vakna till liv igen, ungefär samtidigt som Johan börjar bli trött. Då får jag alltid dåligt samvete över att jag sovit bort en hel kväll med min man och försöker kompensera för det genom att pladdra frenetiskt i sängen, när allt han vill är att sova. Det låter kanske som världens tristaste liv, men jag kan verkligen njuta av den här vardagen och skulle inte vilja ha det på nåt annat sätt!

Igår var lite annorlunda för jag gick och TRÄNADE för första gången på några veckor. När jag kom hem från spinningpasset var maten klar och vi slog oss ned och åt goood kyckling med ingefära och chili, samt quinoa och broccoli. Sen somnade jag inte det minsta, utan vi snackade lite, kollade på Medium ihop och Johan satt lite framför datorn och spelade nåt fotbollsspel. Jag kände mig väldigt nöjd som inte somnat i soffan och vi gick och lade oss rätt tidigt och fick sova ända till klockan halv åtta (!!! Nadias inre väckarklocka måste varit trasig, hon vaknar på pricken halv sju alltid annars), förutom Johan som var uppe och bytte blöja vid fyrasnåret.

Ja.. det var nog alla detaljer om våra kvällsrutiner. Idag känner jag mig riktigt utvilad och Nadia och jag ska åka till Enskede och hälsa på Kristin och hennes nyanlända lilla Ella. Och ser fram emot en helg där vi bara har gemensamma och sköna planer!
.

Inga kommentarer: