måndag 24 november 2008

Snöig måndag


Måndagsmorgon och snön yr utanför fönstren. Nadia sover första luren och jag sitter här i mjukisbyxor med några tända ljus och funderar på om vi bara ska stanna inne idag. Vi får se, jag skulle också vilja att hon fick känna lite på snön, men jag får se hur ambitiös jag känner mig framåt dagen. Är också väldigt sugen på att baka, men då måste jag ändå ut och handla jäst.

Helgen försvann fort som vanligt. Hela lördagen var vigd (moahaha) åt Rosies bröllop som blev en riktigt fin vinterhistoria. Lina, Stella och jag var tärnor i rött och hade skrivit om texten på the Rose som vi framförde accompagnerade av Johan. Jag hade svängt ihop texten i all hast, med hjälp av Lina kvällen innan, men resultatet blev fantastiskt fint! I synnerhet som Stella tog ut andrastämman i bilen på vägen dit, och vi var riktigt imponerade själva efteråt över hur bra det lät!

Vigseln i Seglora kyrka var fantastiskt fin, och festen bjöd på riktigt bra drag, då hälften av gästerna var polacker och drack grogg redan till förrätten... Toastmastern hade lite svårt att frambringa tystnad under den senare delen av middagens tal, kan man lugnt säga! Vi blev dock inte så sena, för jag hade haft nån form av ryggskott från fredagskvällen och kände mig lite orörlig. Och man har ju faktiskt aldrig lika kul på fest nykter, det bara är så. Så när vi blev erbjudna skjuts hem hoppade vi på det.

Och igår var vi bara på 4-årskalas hos Dylan och åt prinsesstårta, lämnade över presenter och demonstrerade Nadias pruttförmågor (munpruttar alltså). Sen hem till tvätt och en söndagskväll i soffan med nedladdad film (senaste Narnia) som var så tråkig att jag somnade trots att jag inte var jättetrött.

Och nu har snöandet tilltagit och trots att jag fryser om mina bara tår, ser det så mysigt ut och jag gillar alltid att vara inne när snön yr utanför fönstren. Känns så beskyddat och ombonat på nåt sätt. Lika bra att sätta på en kopp te.


--------------------

Några timmar senare när Nadia har vaknat och redan hunnit välta ut mitt te över min mobil och dra ut alla dvd-filmerna ur hyllan, är jag inte lika säker på att jag klarar en hel dag hemma. Hon kräver underhållning den lilla tjejen, och att sitta och sticka klart raggsockorna (tvåan blev alldeles för kort, så jag fick repa upp tån och börja om med eländet!) och njuta av teet var bara att glömma. Påbörjade dagens projekt - att frosta av frysen, men det sköter sig ju självt nu när alla frysvaror står i snön på balkongen för att hålla sig kalla. Lika bra att passa på medan det är minusgrader! Nä, nu får vi nog klä på oss och gå ut ändå, bara hon slutar stå och rycka mig i flätan. Vansinngt liten rastlös tjej det här, undra var hon kan ha ärvt det någonstans?!

Inga kommentarer: