onsdag 12 november 2008

Mammadag

Senaste dagarna har jag känt att det ska bli riktigt skönt att börja jobba igen och låta Johan sköta ruljangsen här hemma ett tag. Det härliga novembervädret i kombination med en otålig liten vagnåkare tillåter inte riktigt några sköna utedagar eller långpromenader längre. Men idag hade vi en sån där riktigt skön mammadag då jag verkligen uppskattar min föräldrarledighet. Dagens enda plan var att ta oss till Söder tillsammans med Frida och Walter, där Frida hört talas om ett bra och barnvänligt café vid Mariatorget. Otroligt skönt att ha sådant som ett heldagsprojekt! Så vi promenerade en bit och hoppade sen på bussen och tog oss över broarna.

Caféet var pyttelitet och serverade inte lunch så vi knallade över Mariatorget till Café Rival där vi festade loss på sallader, kaffe och en riktigt smarrig kolachokladpaj med nötter som hållt mig mätt hela eftermiddagen. Sen tog vi en riktig långpromenad tillbaka till Vasastan och till och med en extratur eftersom kidsen sov. Efter det gick vi hem till Frida och åt mellis, lekte och fick sen bebismiddag. Så otroligt skönt att få lite sällskap de där sista gnälltimmarna- som nu inte alls blev gnälliga - i synnerhet som Johan repar ikväll.

Vi kom hem vid sextiden och nu när jag två timmar senare sätter mig ned känner jag den gamla välbekanta smärtan i höfterna. Foglossningshelvete, ska den redan komma tillbaka? Kände att jag fick trappa ned på tempot när vi promenerade hem, otroligt att den redan kommit och HOPPAS att det inte kommer att bli asjobbigt denna gång. Det är ju trots allt fem månader kvar och med en hel del bärande och böjande denna gång...

Bilder från dagen finns på Fridas blogg: http://fridabengtsson.blogg.se/2008/november/mamma-lunch-och-barnbus.html

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello darling !

Ett litet tips att läsa :

http://www.bokus.com/b/9146210571.html

:-)

Kram på er

Åsa-Mia