torsdag 30 oktober 2008

Vinterkräksjuka?!

Idag var jag precis på väg ut på en efterlängtad mammalunch med Maria och Sandra med knodds när Nadia som sov plötsligt lät konstigt. Jag sprang in i hennes rum eftersom det lät som att hon inte fick luft och såg henne stå på alla fyra och bara vrålkräkas. Det var pölar runt hela huvudändan av sängen och lilla stackarn var alldeles våt med tårar i ögonen. Hon fortsatte låta som att hon inte fick luft och jag blev ganska skraj. Men så repade hon sig lite, men var fortfarande klen. Hon somnade i mitt knä i fåtöljen och när hon vaknade kräktes hon igen.

Sen ställde vi in alla dagens och kvällens aktiviteter och har inte varit utanför dörren idag. Nadia har varit världens ynkligaste bebis och mest sovit i min famn. Då vet man att hon är sjuk på riktigt! Nu på kvällen fick hon feber och var jätteledsen, jag fick inte sätta ned henne en sekund. Den blonda ängeln Frida kom förbi med majsvälling och Proviva och då kom dagens första leenden. Frida är en av Nadias absoluta favoritpersoner, det märks tydligt! Sen blev hon kinkig igen och har bara ätit lite blåbärsdryck och potatispuré på hela dagen. Och en halv banan. Som tur är är hon duktig på att dricka vatten, men det skär i hela mammahjärtat när ens bebis är sådär ynklig.

Elin kom också förbi med lite skåprester och sa hejdå. Även då lyste Nadia upp, hon gillar sina granntjejer. Imorgon åker de iväg på en fyramånadersresa och jag tittar ut på oktoberregnet och känner viss avundsjuka över att de snart kommer att ligga på en strand i Västindien. Men mest av allt är jag ledsen för att de åker för att jag kommer att sakna dem så mycket. Det har varit en sån grym lyx att ha grannkompisar och många långa eftermiddagar har Elin och Thea räddat för mig och Nadia. Och här har lånats ägg och ris och jag vet inte allt. För att inte tala om syjuntor och gemensam träning, vet inte hur jag ska pallra mig till gymmet ensam dessa mörka höstkvällar. Men jag hoppas att de får en riktigt härlig resa!

Nu sover Nadia och jag äter choklad och geléhallon till middag. Typiskt nog tajmades allt detta med en kväll då Johan är borta, men sover hon bara nu så är det ju ingen fara. Håller tummarna för att hon mår bättre imorgon och att hon inte åkt på någon riktig maginfluensa eller vinterkräksjuka! Och förresten så sparkar bebis nr 2 ganska mycket och verkar försöka göra sig hörd. Blir lite mindre fokus på magen när man har en bebbe utanför magen, helt klart!

1 kommentar:

Karl Vidar August Fahlén sa...

Stackars lilla Nadiaskruttan!! Hoppas hon är bättre idag. Så fantastiskt att hon ska bli storasyster. Lilla stora Nadia. Ha en superhärlig helg och hoppas ni slipper vara sjuka. puss och kram