lördag 19 november 2011

Tel Aviv

Vi landade igår en halvtimme för tidigt efter en supersmidig resa med två snälla barn - och vi sov alla gott på planet eftersom natten innan inte varit fullt så smidig med ungefär fem timmars hackig sömn och en krånglig Nadia. Nadia har lite feber och är lite hängig men okej.

Här i Tel Aviv är det inte fullt så mysigt som förra gången. Regnet öser ned större delen av tiden och det är lite ruggigt och kallt inomhus. Men det sägs att det ska bli bättre från måndag och oavsett är vi ju inte här så mycket för strand som för att träffa mamma, Mimi och Dylan och fira Dylans födelsedag. Men liiite strand vore ju inte helt fel.

Det var så härligt att träffa mina familjemedlemmar igen och jag kände hur mycket jag saknat min mamma och syster som jag inte sett på nästan ett år. Dylan saknar jag ju hela tiden... Det tog inte många minuter för kusinerna att hitta varandra och de leker ihop som om de aldrig gjort annat.



Tel Avivs flygplats i kort väntan på bagaget


Imorse gick jag och barnen ut när det slutat regna för att köpa mjölk och hittade en färggrann plats.


Sen gick vi ned till stranden som ju ligger bara ett par minuter bort.


Sanden var blöt och vågorna vilda men det var fint ändå.


Före lunch gick vi och hämtade Dylan i skolan, han slutade tidigt idag som är dagen före sabbath.


Vi gick till en restaurang i närheten och åt lunch


Dylan gillar inte att bli fotad...


Väl hemma igen lektes det Spiderman


Och senare på eftermiddagen gick vi och hälsade på min kusin Sarah och lekte med hennes omåttligt söta och ständigt leende dotter Tamar.


Barnen hade jättekul med risfyllda ballonger och det kändes nästan som att de kände att de var familj...

Nu ska vi snart äta god middag hos mamma och Victor. Mamma har lagat mat nästan hela dagen och min morbror Maurice och hans fru Jocelyne har kommit. Kanske åker vi till Jerusalem någon dag och hälsar på dem.

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är jättekul att läsa vad ni har för er, blir supersugen på att åka dit själv. Å tänk på att även om det regnar så är det i alla fall inte kaaaaallt som här.
Häromdagen sprang jag på en kille från Israel som frågade om jag var judinna eftersom jag såg ut som kvinnorna från hans land. Och det var lite kul för när jag var liten trodde jag ganska länge att vi var judar eftersom farmors familj kom hit från Tyskland när hon var liten, men sen fattade jag att det var första världskriget de stack från (hon är över 90) och att vi inte var judar. Kommer ihåg att jag blev lite besviken, kändes liksom inte lika exotiskt att vara som alla andra här.
Well, påminner jag om brudarna där borta eller försökte han bara stöta på mig?
Kramar till er alla. Maria