fredag 14 oktober 2011

Ljuvliga fredag...

Vad jag älskar den här stunden. Arbetsveckan är över, barnen är lagda - trötta för kvällen åt de popcorn framför halva Madicken-filmen innan det var dags för en helt smärtfri läggning - maten i ugnen..

Ikväll blir det vad vi kallar Leila-frites, för att vi såg det på Leila någon gång, potatis skuren i tunna stavar med olivolja och flingsalt. Till det ett kött som vår nya vän på Köttbaren rekommenderade, som ska brynas och sen snabbstekas i ugn innan det skärs i tunna skivor. Till det har vi rostat och skivat röd paprika som legat i citron- och olivolja, tillsammans med salt och hackad persilja. Och gjort svärmor Ing-Maris goda kalla sås på crème fraiche, riven parmesan och pressad vitlök. Och för en gångs skull lite rödvin till, Campolieti som är min favorit just nu (fast lite saknar jag Åsas råd, åh vad goda rödviner vi drack i Palma, hon och jag).

Imorgon förmiddag ska vi till Hötorghallen och handla massa gott till lördagskvällens middag, då vi ska ha kompisar över. Nu kallar fritesen..

Inga kommentarer: