söndag 2 maj 2010

Valborgshelg

I fredags kväll bestämde vi oss tillsammans med Lina och Jens för att fira valborg med att äta middag tillsammans med alla barnen. Så Johan och jag packade kidsen och tog oss bort till Söder. Där körde vi öppna förskolan tillsammans med Alma ett tag, innan vi först lagade middag till barnen och sen tog itu med potatisgratäng och ett helt fantastiskt kött som de köpt lokalt av någon liten farmare i Östergötland. Medan potatisen stod i ugnen drack vi cava och lekte med barnen och de små höll sig pigga ungefär till halv åtta, då bytte vi om samtliga till pyjamas och gjorde i ordning välling. Först lade Lina Alma, sen stoppade vi in Olivia i samma rum i en resesäng och slutligen Nadia i Lina och Jens säng. Och de små liven skötte sig exemplariskt och somnade på stört och gav inte ett pip ifrån sig på hela kvällen. Vi hade tidigare haft funderingar på en brasa, men middag inne och rödvin lockade mycket mer, och ingen av oss var sugna på att bege oss ut. Så vi åt gott, drack vin och hade det trevligt tills ögonen började kippa vid halv tolv. Man är ingen riktig partyfighter längre, inte jag iallafall.. Och Jens skulle upp tidigt och jobba, så vi började packa ihop oss och förflytta barn till barnvagnar.

Nadia rörde inte en min på hela resan, utan sov som klubbad. Olivia däremot vaknade, och somnade inte om förrän vi kom hem. Men då fick vi lägga henne på nytt med välling, en liten omstart. Men den där jäkla nya sittdelen har inte fullt liggläge, visar det sig, och då har hon jättesvårt att sova i vagnen. Kan bli återgång till den röda igen...

Igår morse var vi inte lika pigga som barnen men begav oss iväg vid halv elva för att storhandla. Nadia fick ta ståbrädan och sen åka kundvagn och det tyckte hon var hur kul som helst. Sen var båda barnen så trötta, Olivia somnade i vagnen och Nadia nickade nästan till på ståbrädan. Vi hann hem och båda fick sova före lunch, medan Johan lagade mycket god pasta med broccoli, bacon, vitlök och lite olivolja. Vi åt framför datorn och kollade på lite nedladdat Solsidan, en serie som vi helt missat men som bjuder på mycket igenkänning. Mysigt med en liten stund sådär mitt på dagen!

Sen kom Dylan över med pappa och Titti och det byggdes Brio-tåg en bra stund. Johan tog ned en stor hink med tågbanor från det han var liten och de har varit mycket populära, här i synnerhet hos morfadern och pappan, som byggde snillrika konstruktioner med broar och korsningar...

Och sen tog vi med de tre barnen till parken och hände där ett bra tag, trots att det var rätt ruggigt. Och sen hyrde vi film, Emil i Lönneberga och gick hem och käkade tacos och kollade på film och åt popcorn. Mysig dag, kväll och helg!!

.

Inga kommentarer: