fredag 7 maj 2010

Fredag

I morse när jag blev väckt tidigt, då var jag faktiskt bakis på riktigt, efter en trevlig ost- och vinkväll med mina kompiskolleger. Nadia var först på ganska bra humör och gick upp och kollade Teletubbies med pappa men sen ville hon ha mamma och blev så arg och ledsen när jag inte kom. Argare och argare blev hon och tillslut knackade vår tjuriga granne i väggen. Vad sjutton vill hon att vi ska göra som vi inte redan gör?! Hursomhelst gick jag upp och då lugnade sig Nadia. Men det märktes att hon inte var på topp, hon hade somnat sent på kvällen och vaknat alldeles för tidigt.

När jag skulle klä på henne ytterkläderna för att gå till dagis brast det totalt för henne. Hon blev så arg och ledsen och för varje plagg jag fick på henne, slet hon det av sig i vansinne. Tillslut gav jag upp, kände att det inte var rätt att tvinga henne och frågade istället om hon ville gå och vila. Det ville hon, så hon fick nappen och kröp ned i sängen. Jag tittade till henne några gånger och då låg hon vaken och vilade, och sen var jag tvungen att gå till jobbet och då såg jag att hon sov. Jag hade först en tanke om att ta med henne till jobbet, men nu fick hon stanna hemma med pappa och Olivia istället. Hon skulle sova i två timmar, visade det sig, så det var helt rätt beslut. Och sen kollade hon och Johan på Saltkråkan medan Olivia sov och hade en mysig dag ihop.

Jag jobbade halvdag och cyklade hem i full fart eftersom jag var sen och hade glömt att Johan skulle övningsköra. Så vi bara växlade i dörren och sen hade jag en mysig eftermiddag med två fina döttrar på gott humör. Men Nadia ville inte sova middag så hon fick lägga sig redan halv sju och somnade på stört. Dock vägrade hon kissa, så hon kommer säkert att vakna inatt. Typiskt. Jag längtar tills denna fas är över!

Fasar också lite för nästa helg, för Johan måste åka ned till landet i Strömstad med de andra killarna (mycket könsstereotypt...) och lägga tak och jag är ensam med barnen hela Kristi Himmelsfärdshelgen, onsdag till söndag. Sååå tråkigt, och det tycker vi båda. Vet inte vad jag ska hitta på, hoppas att det finns några vänner kvar i stan som kan leka lite med oss...

Men jag ska försöka att inte deppa över det redan nu, utan ha en mysig helg med familjen, helt utan planer. Skönt!


.

Inga kommentarer: