tisdag 6 januari 2009

Last day...

Även om jag officiellt har haft semester sen innan jul, är idag dagen som jag skulle kalla den sista dagen på min mammaledighet för Nadia. Imorgon ska jag gå upp, duscha, klä mig, äta frukost, komma ihåg laptopen, och sätta mig på bussen till kontoret. Allt detta medan Johan ger Nadia frukost, klär henne, lägger henne att sova morgonlur osv - mina gamla vardagssysslor. Sen ska jag jobba hela dagen (även om jag tänker SE TILL att jag hinner fika lite i lugn och ro också!) och komma hem bara en timme innan Nadias läggtid. Nu blir verkligen rollerna omkastade och mest av allt har jag lite ont i magen av att jag kommer att få se så lite av min dotter. Det är en sån fantastisk period i hennes liv detta, utvecklingen sker med stormsteg och jag kommer förmodligen att missa massor genom att vara på jobbet. Å andra sidan kommer ju Johan att vara här för att observera och det är ju lika bra det nästan.


Igår började Nadia dagen med att kräkas, och i dessa vinterkräksjuketider innebar det att vi fick ställa in dagens planer. Istället bylsade vi på oss alla tre och gick ut för att ta en långpromenad i det kalla men fina vintervädret. Det var dock ganska ruggigt, fuktig luft och vi började frysa om fötterna. Efter ett tag fick jag ont i höfterna också och har fått betala för den där promenaden både igår och idag. Vi stannade och drack varm choklad och åt lunch på ett café på vägen, och när vi kom hem lade vi oss i sängen och sov lite middag alla tre. Nadia kan normalt aldrig sova i vår säng, men nu var hon lite krasslig och kom faktiskt till ro. Såhär söta var mina två älsklingar:








Och idag kom Frida och Walter över en liten stund för att "ta avsked" innan jag börjar jobba. De är nog de två personer Nadia och jag har sett mest av och det kändes lite nostalgiskt att säga hejdå och inse att den här tiden av våra liv är över. Det är klart att vi kommer att träffas ändå, men det kommer ju att bli på ett annat sätt. Nadia som älskar Frida nästan lika mycket som sina föräldrar, vi måste verkligen se till att de får träffas ofta ändå. I synnerhet som ju Nadia och Walter ska bli ihop sen, det har vi ju redan planerat in sen länge!




Ja och då avslutar jag väl för den här gången, men det är ju bara frågan om några månader innan jag är mammaledig igen!



Inga kommentarer: