måndag 26 januari 2009

Tvätt och snor

Helgen förflöt i ett lugnt tempo, förutom lördagen då vi först var på Walters ettårskalas och sen stack jag direkt hem till Lina för att hjälpa till att förbereda en tjejmiddag. Vi hade dragit ihop alla gamla tjejerna och trots en del sjuklingar blev vi iallafall 7 stycken, plus lilla Alma. Sanna och Lina hade handlat och jag tog kommandot över matlagningen. Moussaka med fetaoströra och sallad och till efterrätt den där gudomliga mjölkchokladtårtan med hallon, som vi fick på nyår. Och trots att vinkonsumtionen numera är rätt obefintlig, med hälften gravida och ammande och andra hälften med bil, blev det en riktigt trevlig kväll i goda tjejers lag. Men jag längtar lite tills vi kan köra en riktig röjarkväll igen, eller iallafall bli lite härligt rödvinsmosiga som förr..

På söndagen var enda planen att tvätta och eftersom Nadia, som varit lite förkyld redan på lördagen, började bli allt sämre höll vi oss inne. Så vi bar tvätt och vek och Nadia var risig och trött och sov massor och vi var också trötta och passade på att sova när hon sov. Johan stack på kvällen iväg till sin första pianolektion och jag lade Nadia tidigt eftersom hon var så ledsen och hängig. Sen kom Johan hem med kinamat och så somnade vi båda två i soffan.

Idag vaknade Nadia ännu sämre; hängig, febrig och ledsen. Näsan var alldeles igenkorkad av allt torkat snor som samlats under natten. Efter lite välling i sängen somnade hon bredvid Johan innan jag gick till jobbet. Men idag jobbade jag bara halvdag eftersom Johan behövde komma in och ta ett möte på eftermiddagen. Så då liksom byter vi plats (fantastiskt praktiskt att ha samma arbetsgivare och dessutom en väldigt förstående och flexibel sådan!) och jag ska hem och ta hand om sjuklingen. Hade egentligen planerat in en mammaträff med semlor och bebislek, men som tidigare nämnts blir ingenting som man planerat nuförtiden. Först ska vi iallafall gå och göra ett tillväxtultraljud, bara för att se att allt är bra med den lilla därinne!

Inga kommentarer: