tisdag 29 juli 2014

Hemma igen!

Efter ett dygns resande - som gick väldigt smidigt, och som alltid var mina farhågor om bilreturen etc helt ogrundade - kom vi hem till Vasastan. Det gick kanske inte lika enkelt som på vägen dit, främst på grund av att vi nu hade nattflighten som landade i Stockholm på morgonen, och det gör ju att hur man än sover så ligger man en natt back (om man nu inte är ett av de där paren utan barn som sover oavbrutet hela resan utan någon i knät. Vi skickade avundsjuka blickar åt deras håll). De stora barnen skötte sig strålande, inte ett pip, tills vi landade och Olivia blev väckt och var supertrött och grät och gnällde. Jag mutade dem med godis på Arlanda, vi hade ju tekniskt sett fortfarande semester... Elias blev tack och lov av med sin feber, men fick en massa prickar över hela kroppen (värmeutslag från febern, tror vi), och någonting som ser ut som svinkoppor på lite olika ställen på kroppen; händerna, fötterna, rumpan och munnen. Men det gick bra med honom också och han sov ganska mycket. Vi lyckades till och med baxa oss hem från flygbussen, trots att vi hade en väska mer än när vi åkte, lyckades få Nadia att köra vagnen med Elias.

Jag och Johan var helt slut när vi kom hem! Två dåliga nätter bakom oss och så denna flygnatt. Jag var så trött att det brusade i huvudet. Vi gick och lade oss en stund med Elias men fick tvinga upp oss efter någon timme för att inte förstöra dygnsrytmen. De stora barnen försvann in på sitt rum och lekte nästan oavbrutet i åtta timmar, vi såg dem knappt! De sov inte en sekund innan vi lade dem på kvällen. Sen sov de som stockar, men Elias krånglade ganska mycket på natten så vi stora var lite trötta även igår.

Pappa kom förbi med Dylan och barnen blev överlyckliga. Jag hade inte berättat att de var i stan eller skulle komma. Sen gick jag till gymet en sväng, och körde lite själv. Skönt! På kvällen, eller sen eftermiddag, gick Johan på fotboll och tog med Dylan. Han passade också på att dricka lite öl med kompisar, vi har båda lite social abstinens efter denna resa. För det enda minuset var att vi faktiskt inte träffade några att hänga med. Inte en enda middag åt vi med andra än varandra. Det fanns ju bara pensionärer där... Jag gick iallafall till Vasaparken med barnen och mötte Mia med barnen och så körde vi lite picnic i gräset och sen en glass och lite lekpark innan jag gick hem och lade trötta barn.

Det var skönt att komma hem, men faktiskt inte så skönt som det brukar... Oftast har vi ju varit på landet, levt primitivt liv i Strömstad,  eller haft det lite stökigt på hotell eller så, men denna gång har vi ju bott så bekvämt och haft det så himla bra att det inte var lika befriande att komma hem.. Jag kände direkt att jag nog kunde stannat i några veckor till, om vi haft ett till byte och om vi varit lite rikare. Nu känns det helt okej att komma hem ändå och vädret är ju så skönt - men fattar inte svenskar som ALLTID ska klaga! Hann knappt av flyget innan tio pers hade klagat över värmen! Hade sommaren regnat bort hade de klagat över det, aldrig är det lagom för Svensson! Jag älskar dessa ljumma kvällar och morgnar och hoppas att det håller i sig!

Gräset i Vasaparken. Gräsklipparen verkar vara på semester! Härligt och frodigt!

1 kommentar:

Elisa sa...

Allttid lika roligt att följa denna livs följetong . Tack min fina dotter