torsdag 17 juli 2014

Lite bättre och lite planer

Detta inlägg skrev jag för några dagar sedan, men det verkar inte publicerats förrän nu...

Jag deppade lite igår för att det här stället inte känns så bra som jag hade hoppats. Och så ångrar jag så mycket att vi inte bad Åsa och Henrik komma och hälsa på i Venice istället, nu hade vi pratat om att de skulle komma hit och hälsa på från New York, men jag känner inte att jag, hur gärna jag än vill ses, kan rekommendera en resa hit. Mysiga Venice hade ju varit perfekt, där hade vi ju till och med ett extra rum med dubbelsäng som vi inte använde. Men men, dumt att gräma sig över sånt man inte kan ändra på...

Hursomhelst bestämde vi oss för att äta ute på kvällen och tänkte bara ta nåt enkelt i närheten. Stället vi tänkt oss visade sig dock hålla stängt på söndagar men då kom det fram en man som frågade om vi letade efter ett matställe och rekommenderade The Old Fish house. Vi tänkte att det var väl hans brorsa som ägde det eller nåt, men åkte ändå dit. Och det var superbra, och låg precis vid vattnet så vi fick lite havskänsla igen och iallafall mitt humör lyftes en hel del. De stora barnen satte sig på en egen plats vid vattnet, lyssnade på livemusik och åt sina burgare...





Elias lärde sig klappa händerna samma dag och övade flitigt. 

Imorse vaknade vi halv nio av ett vrålande från toan. "Det var en groda!" ropade Nadia när jag kom rusande. En liten en tänkte jag när jag fick höra att den hoppat ur toan när Olivia skulle spola. Tills jag fick syn på den! Den var säkert sju centimeter lång! Den hoppade plötsligt till jättelångt och vi skrek till allihopa och skrämde Elias. 

Johan lyckades fånga den i en hink tillslut...


Och så hejdå. Jag var mest glad att det inte var jag som satt på toa när den hoppade upp... Det var dagens äventyr!



Idag åkte vi till naturreservatet på andra sidan ön som ligger längsmed kusten och hittade en liten lugn strand med mängder av lägerbarn. Aningens crowded men barnen hade kul... Men det går ju inte att jämföra med Gulfkusten direkt, jag saknar det gröna varma vattnet. Imorgon ska vi nog testa "riktiga" Atlantkusten. 

Elias sov sin middagslur på Johan som passade på att läsa sin deckare. 

Barnen plockade snäckor och hittade en eremitkräfta

Elias fick sen lunch igen när vi kom hem... Pasta med pappas tomatsås är en riktig höjdare och lite omväxling till de lösa puréerna i ett fåtal smaker som utgör amerikansk barnmat. 

Lite krypträning på mattan. Mest bakåt...

Liten paus för att klappa i händerna. 

Nadia hade jätteont i huvudet på eftermiddagen. Johan och jag har också haft det sen vi kom hit, tror kanske en kombo av sol och åskväder... Nadia gick och lade sig, det märktes verkligen att hon var ur fas. Plötsligt började hon kräkas, som tur var hann jag dit med en hink. Sen däckade hon och sov sig genom middagen och ända fram tills Olivia skulle sova. Då vaknade hon och var pigg och hungrig, så vi körde lite kvällsparty med uppvärmda hamburger- och pizzarester. Skönt att hon mår bra igen, hoppas det håller i sig! Måste nog se till att de dricker mer vatten om dagarna. 


Ikväll har Johan och jag planerat Disneyworld som vi tänkte ta på onsdag. Det skulle vi ju egentligen gärna skippa men känner att vi nästan måste för barnens skull... Så har vi också bestämt oss för att ta en tur till Miami, när vi ändå är i närheten och detta ställe här inte känns så kul. DET känns iallafall jätteroligt, det var ju dit vi ville från allra första början när vi började prata om en resa! 

Inga kommentarer: