lördag 19 juli 2014

Bra dagar!

Vi har två riktigt bra dagar bakom oss och det känns väldigt skönt eftersom vi varit lite besvikna på detta ställe. Framförallt saknar vi en uteplats och det här huset är ganska mörkt och dystert. Framsidan som skulle kunnat vara en mysig veranda är täckt av fönster med mörka myggnät vilket skapar mörker i hela vardagsrummet. De som bor här har dessutom alltid persienner neddragna för alla fönster men dessa drog vi snabbt upp när vi flyttade in. Men fortfarande finns ingenstans att vara utomhus, och här är temperaturen lite mer lagom än på andra sidan och myggen inte så aggressiva så det saknar vi! Men igår kväll tog Johan helt sonika två strandstolar, satte Elias på en handduk mellan dem och placerade sig på gräsmattan framför huset medan han sade åt mig att komma ut med två glas vitt vin. Och vad mysigt det blev! Det gör vi om ikväll - även om grannarna såg lite roade ut när de körde förbi. Man ser aldrig en levande själ utomhus här, bara i bil eller golfbil...





Fick avbryta myset för att lägga en trött liten Eliasson...

På dagen igår var vi på vår privata strand. Det är en strand som tillhör boende i detta område, Barefoot Bay och som man behöver nyckel till. Det ligger i naturreservatet på ön utanför kusten, så ganska långt bort. Men den var verkligen superfin och helt tom när vi kom, så det var lätt värt den dryga halvtimme det tog att köra dit. Vi tillbringade större delen av dagen i vattnet - det är inte riktigt lika varmt som på andra sidan, men nästan. 29 grader gissar jag på, så man kan ju ligga i hur länge som helst... Dock är vågorna här i Atlanten stora och underströmmarna starka så vi vågar inte låta barnen bada ensamma en sekund. Dagens läskigaste var när Johan badade med Elias och det plötsligt kom en gigantisk våg som täckte hela Johan. Han sträckte Elias ovanför huvudet och tog vågen över hela sig men jag blev lite rädd att han skulle slås omkull och tappa bebisen. Men det gick bra som tur är! Tyvärr glömde jag mobilen så det blir inga bilder (men jag ska ladda över fina från kameran när vi kommer hem!). 

Idag åkte vi till en "bondgård" som en mamma i poolen här hade tipsat om och denna överträffade alla förväntningar! Dels var vi nästan helt ensamma där och fick guidad privatvisning, dels hade de en massa roliga djur och många fick man klappa på och interagera med. Vi fick leka med en papegoja som dansade när man sjöng "Barry, Barry!" och klappa kaniner, hålla i kycklingar, klappa en stor kalkonhanne! Och så fick vi vara med och släppa ut fjärilar från små kuvert som de kom levererade i, inne i fjärilshuset! Samt rida ponny och titta på små apor, stora sköldpaddor, en zebra, lama, getter, åsnor med mera. Och allting helt gratis! Men vi donerade lite pengar i en av alla lådor som fanns. 

Tom the turkey

Ponnyryttare 1

Ponnyryttare 2

Fjärilshusets vackra dörr



Och utgången 






Liten Oliv, stor kaktus 

Olivia och Barry 




Laporte Farms - superställe!

Efteråt åt vi lunch på ett kubanskt ställe och nu är vi hemma och väntar på att Elias ska vakna så att vi kan gå till poolen, han har sovit i tre timmar! 

Många bilder på Oliven idag!

Inga kommentarer: