söndag 13 juli 2014

Nytt ställe

Detta inlägg skriver jag från vårt nya hus, i Barefoot Bay på andra sidan Florida. Det var med lite sorgsenhet vi lämnade det underbara Venice, som inser man ju, var en ganska unik stad för att vara i USA. Där gick det ju faktiskt att gå in till både staden och till stranden (även om vi oftast tog bilen, främst på grund av hettan). En rak men ganska lång bilresa senare, lång mest för att vi stannade på långt lunchstopp och körde runt rätt länge innan för att leta lunchställe, så anlände vi till Barefoot Bay. Det enda vi visste var att det låg i ett community, och hade privat strand som man behövde köra till, annars visste vi inte riktigt vad vi skulle vänta oss, på Homeexchange-siten fanns bara ett fåtal bilder på interiören. 

Kim som vi gjort bytet med och som tillsammans med sin man är i vår lägenhet, var supertrevlig, vi har skypeat en gång och mailats en del. Det är hennes föräldrar som äger detta hus (och mamman är barnvakt åt deras barn medan de är i Stockholm) och hennes pappa hade kommit nedkörandes från Boston (26 timmar...) i sin sportbil för att öppna huset åt oss och visa oss runt. En riktig lirare med asskön Boston-dialekt och han ska vara här nere de två veckorna vi ska vara här (fast i ett annat hus förstås) och jag hoppas att han inte kommer hit hela tiden... Han tog iallafall med mig i sin lilla cab och brände runt i området och runt omkring för att visa mig runt. Gissa om jag kände mig brudig när han racade runt i uppknäppt skjorta och utan bälte i sin cab med mig i passagerarsätet... Men jag fick iallafall ganska bra koll på området. 

Det första jag kan säga är att communityn är gigantisk, inte alls vad jag hade trott. 5000 hus innehåller den, och har både mataffärer, brandkår och kyrkor. Samt tre pooler, och ett område för att roa sig med shuffle board och hästakokastning. Och lite anlagda perfekt fyrkantiga sjöar, som vi också såg på vägen. Och folk som åker runt i små golfbilar på vägarna... Så man får väl försöka se det som en liten stad där man behöver inträdesbiljett. 

Vår gata 

Huset är också helt annorlunda. Vi hade väntat oss ett större och lite lyxigare, så mycket hade vi kunnat klura ut av bilderna. Men det är mindre, men nyare och med sköna beiga heltäckningsmattor överallt förutom i kök och badrum. Elias gillar dem mycket, här kommer han nog börja krypa på riktigt, själv är jag lite rädd att vi ska spilla nåt.. Allting känns nytt och fräsch, men ganska opersonligt och väldigt undanplockat inför vår ankomst. I förra huset var det mer som att kliva in i någons liv. 

Det stora minuset är att det knappt finns någon uteplats, här har man innerum ute istället, och det allra största att det inte finns någon grill! Nästan så att vi funderar på att köpa en... Vi inser också att det kommer att bli mycket tid i bilen (tur att vi har en stor och sval en) och många utflykter. Lite längtar jag tillbaka till Venice, det erkänner jag, men försöker tänka att det blir kul med omväxling. Tog lite bilder på huset nu så ni får se...

Vi åt middag ståendes för vi ville inte riskera heltäckningsmattan med vår tomatsås och barnen... 

Sån här har alla här verkar det som. Vansinnigt ful och vansinnigt skön. 






1 kommentar:

Anonym sa...


Ni ÄR en helst fantastiskt vacker familj :-)

Ser ut som ni har en underbar semester och jag är extremt avundsjuk. In a good way ;-)

Kram på sig!

Mrs Cooper