lördag 18 januari 2014

Vinterfredag

Ledig fredag igen för barnen igår och vi bestämde oss för att försöka oss på skridskobanan i Vasaparken. Grannarna Hanna, Rufus och Bruno, samt Jenny med Ingrid och Sebastian hängde på. Fast först tog det ju oss en smärre evighet att komma iväg såklart. Detta med tre lager kläder och dessa evighetskrångliga barn, det känns som att jag är med i en fars om småbarnslivets vedermödor ibland! Nadia hade kliigt underställ och jag bara oooorkade inte så efter mycket om och men fick hon köra vanliga kläder under. Hon är tillräckligt stor nu för att få ta konsekvenserna ibland, tycker jag. 

När vi så äntligen kom ut snöade det ymnigt, men isbanan var nästan tom. Olivias avdelning på dagis körde ju skridskoskola förra vintern och satte precis igång igen, så hon har lärt sig åka genom det. Det var jättekul att äntligen få se det på riktigt! Även för Nadia gick det helt okej, hon ramlade inte alls lika mycket som förra vintern. 

På med grillorna!


Nadia på isen

Olivia 

Rufus och Olivia gjorde en isängel

Vi hade med oss varm choklad och kaffe så vi fikade lite och åkte även lite pulka men sen blev det så himla kallt och tårna var som isbitar, så det var skönt att komma hem!

Pappa kom förbi med lite kanelbullar och även grannarna hängde hos oss. Men Elias hade nog blivit kall därute, han var kall om kroppen och verkade hängig. Jag kände mig usel, i synnerhet som han började tokkräkas (kan man göra det av  nedkylning, eller kan det varit de få dropparna ersättning jag lyckades få i honom på förmiddagen? Sist han kräktes sådär hade han också fått ersättning..) och sen somnade han i babygymmet och sov sen på stora sängen resten av kvällen... Men nästa morgon var han pigg igen, skönt!
 

Olivia och Rufus kollar tv...

Och gör lite konster!

Igår tog jag bort babynestet som Elias vuxit ur och bäddade fint med rosa... Här ligger han och brottas med grävlingen han fick i julklapp av gammelfarmor Ingrid. Resten av dagen ägnade vi åt kalas hos Douglas och under tiden hängde jag hos Elin (Johan var och klippte sig) och ytterligare en sväng på Barnskospecialisten, nu 70% rabatt, och jag köpte gummistövlar och sandaler till Elias. Blir spännande att se om jag lyckats pricka några storlekar...

Och nu söndag och Elias vaknade redan vid sju. Hade tänkt träna idag men har lite ont i halsen och känner mig lite hostig så vi får se... Olivia ska på kalas iallafall och Nadia och jag tänkte träffa Astrid och Hanna. 


1 kommentar:

mams sa...

Så väldigt igång hela tiden! Vågar knappt störa . Ska komma i maj så jag får umgås på riktigt .