söndag 12 januari 2014

Helg med snö

Söndagkväll och jag känner mig rätt slut efter en intensiv helg. Men den bättrade på sig efter fredagsmiddagen. På lördagen skulle vi ha folk hemma och jag tänkte baka till det. Men så hade det ju snöat så jag tänkte att barnen ju måste få komma ut lite, de var inne hela fredagen. Eftersom det var tidigt tänkte jag att vi skulle hinna ut före alla andra vasastansbor, men så blev det förstås inte. Det tog sin tid att komma iväg med tre barn och en morgontrött make och dessutom hade vi tvättstugan. Barnen åkte pulka och stjärtlapp i en ganska så proppfull Vasapark, men efter ett tag började jag frysa och känna mig lite stressad eftersom jag skulle baka och vi behövde städa lite. Pappas tjej Tittis barn med respektive och barn skulle komma på besök, alltså våra barns bonuskusiner. 



Så jag tog Elias och gick hem via Ica och stressbakade sedan kärleksmumsmuffins och hallongrottor, med lite hjälp från barnen som kommit hem via varmkorvslunch och borttappad vante. Så kom hela gänget och det var mycket trevligt och fikat var väldans gott. När de gått städade jag och Johan barnens bombnedslag till rum för andra gången på två dagar och nu vill jag inte ha besök på länge igen... På kvällen åt vi meguezer från La Gazelle i Hötorgshallen och sen fick Olivia sin blöjpresent som kommit från lekmer.se, en docka som hon önskat sig och jag beställt. Hon blev så glad att hon knappt visste vart hon skulle ta vägen, så gulligt!




Idag började jag dagen med veckans bad och hårtvätt för de stora två, sen via korvkiosken (idag igen...) till Sats och Mini-Sats, och jag körde ett jobbigt Shape-pass. Duschade där, plockade upp barnen, snabbt hem och byta barn och så direkt iväg med Elias för att fika med Kristin. Hon hade köpt lite smink och en liten Marc Jacobs-handväska till mig i New York på beställning, mycket kul att få! Sen en liten sväng till Lindex för att lämna tillbaka en barnjacka och råkade handla lite barnkläder på rean, bl.a. varsitt par strumpbyxor som Nadia grät över halva kvällen sen för att hon ville ha likadana som Olivia fick. Suck, hon är som en riktig liten fjårtis just nu! Smäller i dörrar, och blockerar dörren till sitt rum med stolar och ligger på sängen och gråter och gråter av anledningar som hon själv nog knappt minns.. 

De fick varsin tröja/klänning från NY också, av snälla Kristin. Först grääät Nadia och ville ha Olivias men sen ångrade hon sig och blev nöjd. Inte helt lätt att hänga med i alla svängar...

Sen gjorde vi iallafall Wallenbergare med potatismos och haricots verts och härliga Kalle kom på middag, alltid lika mysigt. Maten blev otroligt god också, 5 dl vispgrädde brukar ju kunna hjälpa till.. När alla barn äntligen somnat gick han och Johan  på bio och här sitter jag nu i soffan och tänker att jag nog inte kommer att kunna hålla mig vaken genom Miss Secret Agent 2 som går på TV. Men det gör nog inget...

Lillskrutt börjar bli storskrutt

Inga kommentarer: