måndag 20 januari 2014

Aktiviteter

Denna termin bestämde vi oss för att göra det lite enklare för oss och strunta i barngympa på olika dagar. Det känns lite tråkigt att Nadia inte får träffa Emilia så ofta nu, men det blev bara för roddigt förra terminen. Istället tänkte vi att barnen ska få prova Streetdance för barn på dansskolan mitt emot oss, på söndagar klockan 10. Känns alldeles lagom jobbigt! Men först ska vi testa att gå på öppet hus den 9 februari, innan vi bokar. Sen har vi även anmält Nadia till kommunala simskolan i mars, och det känns jättebra eftersom simkunskaper varit ett av mina dåliga samveten. Det är ju så mycket barnen ska lära sig som våra barn inte kan; simma, cykla, åka skidor (och det kommer väl aldrig att ske med en vinterhatande far som absolut inte vill åka på skidsemester...), skridskor (tack för Vasaparken..). Jag får prestationsångest! 

Så det blir bra med simskolan iallafall, Olivia får köra igång nästa termin eftersom barnet måste vara fem vid bokningstillfället och dessutom är jag rädd att hon får Nadia att inte vilja gå om de går tillsammans, som sist i somras... 

Sen är jag lite sugen på att anmäla Elias till babysim också, det har inget av våra barn gått på men det verkar ju väldigt bra för vattenvanan och jag tror att han skulle gilla det. Men så kommer nästa aspekt, förutom tid att hinna allt detta: pengar! Dansen kostar 1650 per barn, simskolan 700 (otroligt mycket billigare med den kommunala iallafall!) och babysim typ 1800. Det blir ju... jättemycket pengar!! Hur ska man ha råd med allt detta, är alla människor som vi känner så mycket rikare än vi att de bara anmäler sina barn till två tre aktiviteter per barn utan att tänka på kostnaderna? Hur resonerar ni kring detta?


2 kommentarer:

Anonym sa...


Jag tycker det är sanslöst att det ska kosta så mycket för att barnen ska kunna hålla på med olika aktiviteter. Det innebär ju att vissa familjer aldrig kommer att ha möjlighet att erbjuda sina barn det. Inte ok tycker jag.

Kram Å-M

Julia sa...

Helt enig!