fredag 24 januari 2014

Mystorsdag och tråkfredag

Tänk att två dagar kan vara så olika. 

Igår: Jag började dagen med ett StrongMama-pass på Sats tillsammans med Sofia och Didrik. Elias låg och slappade i vagnen utanför salen halva passet och somnade sen under andra halvan. Han fortsatte sova i vagnen sedan jag kom hem, ända tills jag väckte honom för blöjbyte och amning. Sen tog min svärmor över och jag gick och mötte Johan på Centralbadet. Där åt vi lunch, fick varsin mycket skön och het Hot stone massage och badade lite bubbelpool. Vi bastade en liten stund också, men det var männens bastu som var den gemensamma och det hade tydligen inte alla förstått och jag tyckte att det kändes lite halvt olustigt med alla nakna gubbar...

Sen hem, via Fabrique där vi köpte kardemummabullar och gick hem och fikade med Johans mamma. Allt hade gått jättebra med Elias, trots att han inte längre vill ta flaskan. På kvällen skulle vi ut och äta middag med Johans supertrevliga chef och hans gravida fru, och först hade vi tänkt ta med Elias men vi bokade istället ett senare bord och tänkte lägga honom innan vi gick. Men han var förstås superpigg bara för det och ville inte alls sova, så tillslut var vi tvungna att gå ändå. Men det hade gått jättebra trots det och jag emottog lättat ett sms om att alla sov när vi åt middag. Vi åt gott kött, pommes och bea på Svartengrens, med drink före och gott vin till. Och en massa bra reklam- och marknadsföringsdiskussioner, jag blev nästan sugen på att börja jobba igen. Men bara nästan.


Vid halv tolv skyndade vi hem eftersom Ing-Mari skulle iväg till Arlanda och hämta Pia & Pelle. Själva snackade vi lite om kvällen och gick sen och lade oss. Här kan man val säga att fredagen började (klockan var över tolv). För just som vi landat i sängen vaknade Olivia och grät för att hon hade ont i örat. Vi hörde direkt att hon hade ont på riktigt, så hon fick Alvedon på en gång. Men det tog två timmar och en halv tablett till innan hon kunde somna.. Och således även vi. Tröööött idag. Och tre gnälliga barn turades om att vara missnöjda och det var med en kraftansträngning vi kom iväg ut en liten stund, och då blev det bara en liten tur till Ica och sen till videobutiken där barnen fick välja en film. Det enda de kunde enas om var Barbie och jag gick emot alla mina principer eftersom Elias började vakna, den köpta glassen började smälta och Olivia hade ont i örat igen och snoret rann. Så Barbiefilm blev det men sen när vi kom hem funkade det inte att spela den varken i Mac Minin eller Macbooken, och det är den enda dvdn vi har, så det blev ingen film. Men Elias sov ganska länge i vagnen och jag hann iallafall slumra en stund på soffan medan Olivia kollade på Barnkanalen. Tack och lov kom Johan ganska tidigt från jobbet, och efter en lyx-tacomiddag på pulled beef med mangosalsa var det skönt att lägga barn och få slappa lite framför På Spåret. Får se hur Oliven mår imorgon, hon var ordentligt hängig på kvällen, lila gumman. 

Pulled beef before:

Och after:

Inga kommentarer: